Koninklijke Onderscheiding voor H. de Boer, hoofdkoster en beheerder van de St. Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort

Persbericht Gemeente Amersfoort – vrijdag 10 april 2015

EMBARGO TOT EN MET ZONDAG 12 APRIL 2015 11.30 UUR

Koninklijke Onderscheiding voor H. de Boer, hoofdkoster en beheerder van de St. Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort

Op zondag 12 april 2015 ontvangt H. de Boer een Koninklijke Onderscheiding, Lid in de Orde van Oranje-Nassau, uit handen van burgemeester Lucas Bolsius. De heer De Boer ontvangt de Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van zijn vijfentwintig jarig jubileum als hoofdkoster en beheerder van de St. Franciscus Xaveriuskerk te Amersfoort.

Burgemeester Bolsius: ‘Op 1 april was de heer De Boer precies vijfentwintig jaar hoofdkoster van de Sint Franciscus Xaveriuskerk. Dit is hij alle dagen van de week. Als hoofdkoster is hij vraagbaak, probleemoplosser en toezichthouder van het kerkgebouw, de pastorie en de tuin. Dit doet hij allemaal op vrijwillige basis, maar van vrijblijvendheid is voor hem zeker geen sprake’.

Naast de zondagsdiensten vervult de St. Franciscus Xaveriuskerk in de binnenstad een grote maatschappelijk functie. Er vindt in de kerk een groot aantal culturele en kerkelijke activiteiten plaats, zoals concerten, repetities van het jeugdorkest, vieringen, lezingen en workshops. Ook bij deze activiteiten is de heer De Boer het aanspreekpunt.

Van 2000 – 2014 was de heer De Boer adviseur onderhoud/instandhouding voor de stichting Beheer Spoorlijn in Hoorn, later onderdeel van Museum Stoomtram Hoorn Medemblik. Ook hier was hij paraat met grote mate van vakkennis. In de jaren tachtig was hij bovendien lid van de diaconie van de Nederlands Hervormde Brugkerk in Amersfoort.