Finalisten concours om Wim Sonneveldprijs 2015 bekend

Finalisten concours om wim sonneveldprijs 2015 bekend

Op vrijdag 10 april en zaterdag 11 april streden de zes halve finalisten van het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2015 in Theater Bellevue om een plek in de grote finale op dinsdag 14 april aanstaande in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Zojuist maakte juryvoorzitter Ruud Buurman bekend dat Tjeerd Gerritsen, Marjolein de Graaff en Elke Vierveijzer de finalisten van de 28ste editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn. Zij zullen dinsdag nog eenmaal tegen elkaar strijden en maken kans op de felbegeerde Wim Sonneveldprijs 2015.

Deze prijs bestaat uit een bronzen beeld van de oervader van het Nederlandse cabaret gemaakt door Jannus Limperg. Tevens wordt er een publieksprijs uitgereikt. De jury bestond dit jaar uit journalist en theaterrecensent Ruud Buurman (voorzitter), actrice en regisseur Ria Marks, Pieter van Empelen, directeur van het Ro Theater Erik Pals en cabaretière Anne van Rijn. De halve finalisten die hebben deelgenomen zijn achtereenvolgens: Raymon Rodenburg, Marjolein de Graaff, Tim Teunissen, Tjeerd Gerritsen, Hun (Sabine Krol en Charlotte de Vries) en Elke Vierveijzer. De presentatie van de halve finales was in handen van Jelle Kuiper. Hij zal aanstaande dinsdag ook de finale in het DeLaMar theater presenteren. Tijdens deze avond wordt het gastoptreden verzorgd door de Vlaamse band Hermitage. De finalisten zullen van 13 t/m 16 mei te zien zijn in Klein Bellevue tijdens de Finalistenweek. Vanaf september maken zij een landelijke Finalistentournee door Nederland.

Veel talenten die ooit in het Amsterdams Kleinkunst Festival hun opstapje zagen naar hun carrière, hebben inmiddels hun plek verworven in de theaters in Nederland en Vlaanderen. Zo waren onder andere Claudia de Breij, Richard Groenendijk, Van der Laan en Woe, Pieter Derks, Louise Korthals en Yentl en De Boer finalist in één van de edities van het Concours om de Wim Sonneveldprijs.

Kaarten voor de finale op dinsdag 14 april (20.00 uur) zijn te bestellen via www.delamar.nl of door te bellen naar 0900 – 33 52 627 (35 cpm).