Nederlanders worden 1 en 2 in Parijs-Roubaix junioren

Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Persbericht

Nederlanders worden 1 en 2 in Parijs-Roubaix junioren

Nieuwegein, 12 april 2015 - De Nederlandse junioren maakten indruk vandaag in Parijs-Roubaix voor junioren. Het publiek zag twee oranje shirts het wereldberoemde Vélodrome in Roubaix opdraaien en Bram Welten winnen voor zijn landgenoot Pascal Eenkhoorn. De twee Nederlanders kregen de Belg Dewulf mee op het podium in deze openingswedstrijd van de UCI Nations Cup.

De twee Nederlanders wisten zich op twintig kilometer van de meet nog omringd door de genoemde Belg, een Italiaan en een Fransman. De laatste twee werden door pech teruggeworpen, waarna de twee in oranje gestoken renners van de nationale selectie van de KNWU de Belg in de tang konden nemen. Na een aanval van Pascal Eenkhoorn was Dewulf gezien, maar sloot Welten voorin aan. Als duo had men er de handen vol aan om de overgebleven concurrent voor te blijven, maar eenmaal op de piste was het gevaar geweken en moest alleen nog bepaald worden wie de zege zou boeken. Dat werd Brabander Bram Welten.

“Dit is een droom die uitkomt”, erkende de kersverse winnaar grif. “Ik voel me in mijn element op dit terrein, op het vlakke en op de kasseien. Dan hoop je op een mooi resultaat, maar dit was optimaal natuurlijk. Ik had vorig jaar ook al gereden en ervaren hoe bijzonder het was om het Vélodrome in Roubaix op te rijden, maar om hier te winnen is natuurlijk echt geweldig. We hebben er met z’n tweeën om gesprint, maar het was ook gewoon mooi om met een landgenoot naar de meet te rijden. We hebben een sterke wedstrijd gereden en konden het afronden.”

Ploegleider Piet Kuijs zat achter het duo met nummer dertien op de volgwagen van de KNWU. “Dat brengt me vreemd genoeg altijd geluk. Ik zat op het laatst te hopen dat ze maar niet lek zouden rijden en dat gebeurde gelukkig ook niet. De ploeg heeft ook in de breedte heel sterk gereden, met Marten Kooistra lang in een vlucht en eerstejaars Dennis van der Horst, die in de eerste grote groep wist te eindigen. De anderen hebben pech gehad, zoals zovelen in deze wedstrijd. Voor het Nederlandse wielrennen is dit een heel mooi resultaat, waar we trots op kunnen zijn. Op meer dan dit hadden we niet kunnen hopen.” Noot voor de redactie (niet voor publicatie) Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Uniebureau KNWU; 030 - 751 33 24 KNWU De Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) is opgericht op 26 januari 1928. De KNWU is de overkoepelende sportbond van én voor de wielersport in Nederland. Het doel van de bond is om geheel sportief wielerminnend Nederland adequaat te ondersteunen. De KNWU is gevestigd in het Huis van de Sport in Nieuwegein en telt 30.000 leden per 1 mei 2014. Onder auspiciën van de KNWU worden er jaarlijks honderden wielerwedstrijden en diverse evenementen voor sportieve fietsers georganiseerd.