Ontdek het polderlandschap tussen de IJmond en Zaanstad met de nieuw..


13 april 2015 - Nieuwsartikel

Op 11 april is de recreatiekaart Tussen IJmond en Zaanstad gelanceerd tijdens de Kom in de Kas-dagen in de Westzaanse Zuivelboerderij in Westzaan.

Op de kaart is het unieke polderlandschap tussen de IJmond en Zaanstad te zien. Dit gebied biedt veel verschillende mogelijkheden zoals wandelen, fietsen, varen, cultuur en vermaak.

Alle routes zijn op de kaart weergegeven, net als locaties waar boerenproducten worden verkocht. Ook de bijzondere horecagelegenheden en leuke overnachtingsadressen zijn te vinden. De kaart bevat een duidelijke plattegrond met verwijzingen naar de achterkant voor meer informatie over het
aanbod en de achtergrond van het gebied.

Verkrijgbaar

De recreatiekaart is vanaf half april verkrijgbaar bij diverse ondernemers in het gebied, Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer in Uitgeest, en VVV's, gemeentehuizen en bibliotheken van Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Zaanstad.

Digitaal

De kaart is vanaf eind april ook te downloaden van www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl. Hier is ook alle informatie over publieke evenementen, open dagen of andere activiteiten in dit gebied te vinden.

Achtergrond

De recreatiekaart is een gezamenlijk initiatief van de provincie Noord-Holland, gemeenten Beverwijk, Heemskerk, Uitgeest en Zaanstad, Vereniging Agrarische Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken en Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer. De provincie heeft de kaart
gefinancierd, het Recreatieschap heeft de kaart ontwikkeld in samenwerking met diverse bewoners/ondernemers uit de regio.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel