Tijdelijk extra bus voor buurtbuslijn 438 Andijk - Enkhuizen


13 april 2015 - Nieuwsartikel

De komende tijd wordt een extra bus ingezet op de drukke ritten van buurtbus 438 tussen Andijk en Enkhuizen. Dit hebben het buurtbusbestuur, Connexxion en de provincie Noord-Holland met elkaar besloten.

Een extra bus, voor acht personen, wordt ingezet tijdens de drukke ritten tijdens de ochtend en avondspits van deze buurtbuslijn. Connexxion voert deze maatregel in de loop van volgende week in.

Buurtbus 438, die sinds 16 maart tussen Andijk en Enkhuizen rijdt, is populair. Sinds april 2015 heeft de buurtbus te maken met extra drukte waardoor op enkele ritten niet alle reizigers meegenomen kunnen worden. Met deze inzet van een extra bus wordt dit opgelost.

Het gebruik van de buurtbus wordt gemonitord, om te bepalen tot wanneer de extra bus ingezet gaat worden en om het effect van de maatregel vast te stellen. De betrokken partijen, waaronder het buurtbusbestuur, provincie Noord-Holland, Connexxion, gemeenten en consumentenplatform Rocov-NH
blijven de situatie actief volgen en sturen bij waar nodig.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel