2e Kinderzwerfboek-Station feestelijk geopend in Moordrecht


(13-04-2015)
Lees deze pagina voor

Alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen: wie wil dat nu niet? Kinderzwerfboek maakt dit idee nu ook mogelijk in Moordrecht. 28 april 2015 is de feestelijke opening van een 2e Kinderzwerfboek-Station van het Centrum voor jeugd en Gezin (CJG) samen met Het Gruttonest en `t
Kwetternest van Kern Kinderopvang Randstad te Moordrecht. Een Kinderzwerfboek-Station is een plek waar je een GRATIS Kinderzwerfboek kunt halen om te lezen en kan (terug)brengen. Het CJG en Kern kinderopvang Randstad vinden het allebei belangrijk dat alle kinderen kunnen lezen (met hun
ouders). Zij steunen dan ook van harte het idee van Kinderzwerfboek en openen daarom gezamenlijk een zwerfboekenstation.

Programma 28 april 2015

Om 09.00 uur wordt het Kinderzwerfboek-station feestelijk geopend. Kom ook en lees gezellig mee met de VoorleesExpress. Het voorleesthema is Lente.

Locatie: Hal van het CJG en Het Gruttonest op de Prinses Beatrixstraat 15a in Moordrecht.

09.00 uur Feestelijke Opening

09.20 uur Voorlezen met de VoorleesExpress, voorleesthema Lente

09.30 uur Koffie, thee en sap

09.45 uur Voorlezen met de VoorleesExpress, voorleesthema Lente

10.00 uur Afsluiting

Met lezen later meer kans

Voorlezen en lezen is ontzettend gezellig, zowel voor het kind als voor de ouder. Veel ouders zijn het hier gelukkig mee eens, want voorlezen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Kinderen die lezen, gaan gemiddeld drie jaar langer naar school.
Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst.

Kinderzwerfboek `Neem me mee, lees me en laat me weer zwerven...'

Het idee van Kinderzwerfboek is simpel: kinderboeken met een zwerfsticker worden overal op zwerfloketten achtergelaten. Kinderen mogen deze boeken gratis meenemen om te lezen en ze daarna weer achterlaten om verder te zwerven.

Zwerfboeken gezocht!

Kinderzwerfboek krijgt soms kinderboeken van uitgeverijen, maar kan nog veel meer boeken gebruiken.

Heb jij nog kinderboeken die niet meer gelezen worden? Gun je ander ook leesplezier met jouw boek? Lever ze dan in bij het zwerfstation en laat ook jouw boeken zwerven!

Meer informatie?

Ga naar www.cjgzuidplas.nl, www.kern-randstad.nl of www.kinderzwerfboek.nl voor meer informatie en andere zwerflocaties om boeken mee te nemen of te laten zwerven.