De kracht van de samenleving


Nieuwsbericht De kracht van de samenleving

Gepubliceerd op: 13 april 2015

De magische datum van 1 januari 2015 is geweest; nu zijn wij verantwoordelijk voor de nieuwe taken op het gebied van de Wmo, jeugdhulp en de Participatiewet. En zo voelt het ook.

De telefoontjes komen binnen, de sociale teams zijn volop bezig om alle vragen zo passend mogelijk te beantwoorden en ook het Toegangsteam Jeugd draait op volle toeren. Dat we tegen veel nieuwe dingen aanlopen, dat we nog niet alles weten, dat achter de schermen nog niet alles optimaal
geregeld is, zal u niet verbazen. Maar we gaan er voor. We proberen te zorgen dat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Onder het motto 'Samen zoeken naar passende oplossingen'.

Nu verder! Hierbij gaan we uit van de kracht van de samenleving. Door de wijzigingen in het zorgstelstel en de bezuinigingen verdwijnt de verzorgingsstaat steeds meer en moet gaan plaatsmaken voor de 'participatiesamenleving'. Dit betekent onder andere dat mensen minder aanspraak kunnen maken
op zorg en meer gebruik moeten gaan maken van hun omgeving en van de algemene voorzieningen die de samenleving rijk is. Daarom is het belangrijk dit deel nieuw leven in te blazen.

Hiervoor willen we in gesprek met inwoners, vrijwilligersorganisaties, aanbieders, organisaties van welzijn, zorg, onderwijs, werk en schuldenproblematiek. En ook met de Wmo-adviesraad, clientenraad Wwb/Wsw, de raadswerkgroep en anderen. Wat zijn uw ideeen, welke initiatieven leven er?
We gaan de komende periode in gesprek met velen van u. We zijn van plan in de tweede helft van mei een brainstormbijeenkomst te houden. Heeft u ideeen, laat het ons weten. Wilt u meepraten? Mail ons!

Anneke van de Geest,
transformatiemanager 3D Tynaarlo

mail: iedreeenheefttalent@tynaarlo.nl