Blader online door het I.O. Magazine nummer 12, april 2015 Opleiden ..


Blader online door het I.O. Magazine nummer 12, april 2015

Opleiden over de grens, waarom doen we het?

13 april 2015

Blader online door het nieuwe nummer van onderwijsmagazine I.O. (klik op het plaatje) of download de pdf onderaan de pagina.

[IMG] Opleiden over de grens, waarom doen we het?
Het is voor een academisch ziekenhuis heel nuttig als specialisten en opleiders hun vertrouwde routine doorbreken, hun vaardigheden, kennis en creativiteit volledig moeten aanspreken. "Onze internisten zitten in een rouleringssysteem met een ziekenhuis op Bonaire.

Ik sprak laatst een internist die net terug was. Hij was zo enthousiast. Moet je voorstellen, een internist uit een UMC, aan het werk in een ziekenhuisje met 40 bedden. Die staat dan weer opeens helemaal op de werkvloer, heel dicht bij de patient. Op die manier ga je als dokter weer terug naar
je wortels: daar doe je het voor. Bovendien moet je ook nog eens extra je best doen want het niveau van de zorg is anders dan je gewend bent", zegt Wim Polderman, directeur van VUmc Amstel Academie en VUmc Academie.

Lees de laatste editie van I.O., het onderwijsmagazine van VUmc. I.O. informeert professionals over belangrijke ontwikkelingen in en rond medische, verpleegkundige en paramedische opleidingen en onderwijs.

Verder in dit nummer:

* Interculturele competenties ontwikkel je niet met een lijstje do's and don'ts. Dat vindt Hanneke Teekens, die zich binnen Nuffic jarenlang hard maakte voor internationalisering in het hoger onderwijs.
* Het Canadese zorgonderwijs vormt voor veel onderwijsdeskundigen het voorbeeld bij de (her)inrichting van curricula. Geeft Canada ook het goede voorbeeld bij actuele ontwikkelingen, zoals interprofessioneel leren? Achttien vertegenwoordigers van vier Amsterdamse Health Clusters waren
benieuwd en namen er een kijkje.
* Essay van Magalie Soenen, beleidsmedewerker Internationalisering, Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming, Afdeling Hoger Onderwijs en Volwassenenonderwijs over mobiliteit van studenten.

I.O. verschijnt driemaal per jaar. Een abonnement en/of losse nummers zijn kosteloos te verkrijgen bij de dienst communicatie van VUmc, tel. 020 - 444 3444 of via m.roozen@vumc.nl .

bron: Origineel

downloads

* I.O. Magazine april 2015 (PDF bestand - 16.6 megabytes)