Bewoners denken mee over hondenbeleid


Bewoners denken mee over hondenbeleid

De afgelopen maanden (eind 2014/begin 2015) zijn de inwoners van de gemeente Drimmelen aan de slag gegaan met het hondenbeleid.

Op verschillende bewonersavonden dachten inwoners mee over de vraag waar en hoe we samen nieuwe hondenlosloopgebieden kunnen realiseren. Want wie weet immers beter waar je je hond goed kunt uitlaten dan de inwoners zelf?

Op de verschillende avonden ging men aan de slag met de vraag vraag `hoe ziet uw ideale losloopgebied zonder overlast eruit? En hoe kunt u hier zelf aan bijdragen?' Met een grote stratenkaart en een hoop stiften in de aanslag kon men dit vervolgens zelf op de kaart intekenen. Samen aan de
slag, op een interactieve manier!

De opbrengst van de avond - de locaties en voorwaarden voor de inrichting van losloopgebieden zonder overlast- hebben we vervolgens meegenomen naar het gemeentehuis. Daar hebben we de gegevens langs de meetlat gelegd. Aan de hand van verschillende aspecten - zoals grondeigendom, omliggende
functies, kosten en grootte van het gebied - zijn we nagegaan welke locaties geschikt zijn voor een hondenlosloopgebied. Binnenkort bespreken we deze locaties met zowel omwonenden als hondenbezitters.