Junior Consulent Werk en Inkomen


Horst aan de Maas zoekt een Junior Consulent Werk en Inkomen voor 32 uur per week/tijdelijk vooralsnog voor de duur van een jaar. Reageren kan tot en met 26 april 2015.

Ben jij ondernemend, betrokken, resultaatgericht en iemand die denkt buiten de bestaande structuren? Ben je een echte teamspeler en stressbestendig? En heb je daarnaast maximaal 3 jaar werkervaring? Dan zijn wij op zoek naar jou!

In de functie van consulent Werk en Inkomen stuur je aan op participatie van burgers bij voorkeur op de arbeidsmarkt. Dit doe je door onder andere de eigen kracht en het zelf regisserend vermogen bij de inwoner te versterken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van het recht
op een uitkering in het kader van de Participatiewet.

De functie

De functie consulent Werk en Inkomen maakt onderdeel uit van het Programma Sociaal Domein/team Werk & Inkomen. De consulent maakt onderdeel uit van het re-integratieteam (totaal 6 consulenten) dat nauw samenwerkt met de senior adviseur en de consulent werkgeversdienstverlening.

Jouw taken

Je richt je samen met het re-integratieteam op de re-integratie van de uitkeringsgerechtigden. Je werkt vanuit een integrale oplossingsgerichte benadering. Via een tweetal methodieken, Vraagverheldering en Oplossingsgericht Werken, weet je samen met de klant een concreet plan van aanpak op te
stellen waarmee deze maximaal kan deelnemen aan het arbeidsproces dan wel naar vermogen zelfstandig kan participeren in de samenleving. Je blijft regisseur van dit plan van aanpak tot het doel gerealiseerd is.

Je werkt intensief samen met de senior adviseur - en consulent werkgeversdienstverlening. Ook schakel je met collega's in de backoffice en collega's van de gebiedsteams. Daarnaast werk je -indien nodig- samen met diverse organisaties om de doelstellingen op individueel klantniveau zo goed en
zo snel mogelijk te realiseren.

Competenties, opleiding en ervaring

De consulent Werk en Inkomen herkent zich in o.a. de onderstaande competenties

* Verheldert vragen en behoeften.
* Versterkt eigen kracht en regie.
* Is zichtbaar en gaat op mensen af.
* Stimuleert verantwoordelijk gedrag.
* Benut professionele ruimte en is ondernemend.
* Werkt samen en versterkt netwerken.

Daarnaast:

* Beschik je over een passende afgeronde HBO opleiding (bijvoorbeeld SJD).
* Volg je het vakgebied en de ontwikkelingen in het Sociaal Domein.
* Heb je affiniteit met de doelgroep.
* Ben je bedreven in methodisch werken.
* Ben je gedreven en daadkrachtig om doelstellingen te behalen en resultaatgericht te werken.
* Ben je creatief en ondernemend en weet je te empoweren.
* Ben je een teamspeler met een proactieve houding.
* Ga en sta je voor professionalisering van de kwaliteit van dienstverlening.
* Heb je kennis van de lokale/regionale sociale kaart en netwerken of maak je die je snel eigen.
* Beschik je bij voorkeur over enige ervaring als re-integratieconsulent en/of kennis van de WWB/Participatiewet.

Ons aanbod

In deze uitdagende functie word je maximaal door de organisatie gefaciliteerd in deskundigheidsbevordering, via themabijeenkomsten, noodzakelijke trainingen en intervisie.

Afhankelijk van kennis en ervaring bieden we een salaris op het niveau van salarisschaal 9. Dit is minimaal EUR 2.172,44 en maximaal EUR 3.191,11 bruto per maand op grond van een dienstverband van 32 uur per week (salaristabel gemeenteambtenaren per 1 april 2015). Wij bieden een
woon-werkvergoeding van EUR 0,19 per kilometer vanaf 5 km. Daarnaast heeft de gemeente Horst aan de Maas goede secundaire arbeidsvoorwaarden. We denken hierbij aan onze cafetariaregeling en studiefaciliteiten.

Procedure en solliciteren

Als je graag meer informatie wilt hebben over de inhoud van de functie kun je via e-mail of per telefoon contact opnemen met Geraldine Stroux, teammanager Werk & Inkomen (g.stroux@horstaandemaas.nl / tel. 077 - 477 97 77).

Voor vragen over de procedure kun je terecht bij May Linskens, HRM consulent (m.linskens@horstaandemaas.nl/ tel. 077- 477 97 77).

Een sollicitatiebrief voorzien van je motivatie en curriculum vitae zien wij graag uiterlijk 26 april 2015 tegemoet. Reageren kan uitsluitend via de volgende website: https://vacatures.banenpleinlimburg.nl/vacature/436/Junior-Consulent-Werk-en-Inkomen

De eerste ronde van de selectiegesprekken zijn gepland op 6 mei 2015.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.