Kloppen de persoonlijke gegevens die de gemeente van u heeft?


Uw persoonsgegevens zijn geregistreerd bij de gemeente. Denk hierbij aan uw adresgegevens, maar bijvoorbeeld ook aan gegevens over eventueel een huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw nationaliteit, ouders of kinderen. Het is belangrijk, ook voor u, dat uw persoonsgegevens goed
geregistreerd staan bij de gemeente.

Uw gegevens worden vaak automatisch verstrekt aan overheidsinstellingen, pensioenfondsen en uw zorgverzekeraar. Zij baseren hun beslissingen op gegevens die ze direct uit de basisregistratie van de gemeente krijgen.

Welke persoonsgegevens zijn geregistreerd?

Wilt u weten welke persoonsgegevens de gemeente van u heeft geregistreerd? Dan kunt u deze bekijken op www.mijnoverheid..nl (inloggen MijnOverheid > Persoonlijke gegevens). Om in te loggen heeft u uw DigiD nodig.

Geheimhouding persoonsgegevens

Bij de gemeente vragen ook andere organisaties om uw persoonsgegevens. In de wet is geregeld dat informatie van u aan andere instanties mag worden verstrekt. U kunt dit niet voorkomen. Voorbeelden daarvan zijn een curator of een advocaat die een dagvaarding naar uw adres wil sturen. Ook de
Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie die de ledenadministratie voor alle kerken in Nederland bijhoudt vraagt om persoonlijke gegevens. Wilt u dit voorkomen, dan kunt u digitaal een verzoek om geheimhouding indienen (www.epe.nl > e-loket > Geheimhouding persoonsgegevens) indienen.

Doet u de aanvraag liever schriftelijk, vraag dan een formulier aan bij de Afdeling Samenleving, KCC van de gemeente Epe.

Welke instanties hebben mijn gegevens?

Wilt u weten aan wie uw persoonlijke gegevens het afgelopen jaar zijn verstrekt, dan kunt u een brief naar de gemeente sturen (met een kopie van een geldig identiteitsbewijs) waarin u vraagt om een overzicht.

Wie krijgen mijn persoonsgegevens?

Wilt u weten welke organisaties uw persoonsgegevens geautomatiseerd ontvangen? Kijk dan op www.wiekrijgtmijngegevens.nl.

Vragen?

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de Afdeling Samenleving, KCC, telefoon 14 0578 of e-mail gemeente@epe.nl.