Op 5 mei vieren we samen de vrijheid


Ook in de gemeente Mill en Sint Hubert wordt groots gevierd dat Nederland 70 jaar geleden werd bevrijd. Dit wordt gedaan met een leuk en afwisselend programma voor jong en oud. Noteer deze datum alvast in uw agenda en sluit met uw gezin, vrienden, kennissen aan bij (een van) de evenementen die
dag:

* 12.15 uur Opening Kunst op de Kazematten door burgemeester Walraven:

Een feestelijke opening van de tentoonstelling en wandel- en fietsroute langs de vele kazematten die door verschillen Land van Cuijkenaren zijn voorzien van een kunstwerk geinspireerd op de omgeving en het thema. (Locatie Bloklandkazemat)

* 12.30 uur Afsluiting

Als afsluiting van deze feestelijke opening is er een optocht door Mill met militaire voertuigen begeleid door kinderen. Deze optocht voert langs het FreeRail Festival en zal eindigen bij Myllesweerd. (Locatie: Blokland Kazemat)

* 13.00 uur Start Freerail Festival

Een spetterend muziekevenement voor jong en oud met een afwisselen line-up van bands en DJ's. Het festival wordt georganiseerd bij Jongerencentrum de Wissel en duurt tot 22.00 uur. (Locatie JC De Wissel)

* 13.45 uur Aankomst optocht

Aankomst optocht met militaire voertuigen bij Myllesweerd.

* 14.00 uur - 21.30 uur Expositie

In Myllesweerd is er een expositie te bezichtigen georganiseerd door heemkundekring Myllesheem.

* 14.30 uur - 16.30 uur Concert Fanfare Bereden Wapens

Een fantastisch muziekspektakel door de fanfare bereden wapens in Myllesweerd.

* 19.00 uur - 21.30 uur Concert

Concert muziekvereniging Amicitia en muziekvereniging St. Willibrord en Duitse Muziekvereniging De muziekverenigingen Amicitia en St. Willibrord hebben samen met een muziekvereniging uit Duitsland de krachten gebundeld tot een prachtig concert. (Locatie Myllesweerd).