Persbericht Home Instead Thuisservice organiseert informatieavond over persoonsgebonden budget in Arnhem

30 maart 2015

Arnhem, 30 maart 2015 - Voor senioren die langer thuis willen blijven wonen en zelf regie willen houden over hun zorg, organiseert Home Instead Thuisservice op maandag 13 april aan de Bruningweg 23 te Arnhem een informatieavond over het persoonsgebonden budget (pgb). Te weinig senioren weten dat ze met een pgb ondersteuning thuis zelf kunnen organiseren en kunnen betalen. Volgens Home Instead schiet de overheidsvoorlichting over dit onderwerp tekort.

Om senioren de weg te wijzen, organiseert Home Instead de komende maand in het hele land informatiebijeenkomsten over het pgb. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Per Saldo, de belangenvereniging van persoonlijke budgethouders. "Met het pgb kunnen senioren, al dan niet met bijbetaling, zorgondersteuning inkopen bij wie en wanneer ze dat willen", aldus Jan Kroon, directeur van Home Instead Thuisservice in Arnhem. "Zo kunnen zij eigen keuzes maken, de regie over hun leven behouden en langer in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen."

Jan Kroon: "Senioren willen eigen keuzes blijven maken en in hun eigen vertrouwde leefomgeving blijven wonen. Juist als ondersteuning gewenst is. Het persoonsgebonden budget maakt dat mogelijk."

Trend

Het overheidsbeleid maakt de senior steeds meer zelf verantwoordelijk voor het organiseren van zijn eigen zorg en ondersteuning. Als gevolg daarvan zullen senioren uit het aanbod steeds meer een keuze maken die past bij hun wensen en behoeften. De bestaande, sterk op zorg georienteerde voorzieningen voor ouderen kunnen daarin meestal niet voorzien. Die bieden geen maatwerk. Dat ligt anders bij organisaties als de onze, die hun diensten afstemmen op de individuele wensen van de senioren.

Informatieavond

De informatieavond over het pgb, op maandag 13 april 2015, heeft plaats in Gebouw Vestaete, Bruningweg 23, Arnhem. Het programma start om 18.45 uur en duurt tot circa 21.30 uur. De bijeenkomst is bestemd voor senioren, hun familie en naasten, mantelzorgers, zorgprofessionals en belangstellenden. De toegang is gratis. Home Instead stelt het op prijs als u zich voor woensdag 8 april aanmeldt via e-mail info.arnhem@homeinstead.nl of telefonisch via (026) 202 2076.

Over Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice is de Nederlandse tak van het van oorsprong Amerikaanse Home Instead Senior Care. Dit concept wordt wereldwijd in zeventien landen aangeboden door ruim duizend franchisenemers. De Nederlandse organisatie telt inmiddels negen vestigingen.

Via zijn CAREGivers biedt Home Instead Thuisservice naast 'metgezelschap' ook hulp in en om het huis en persoonlijke verzorging zoals douchen en aankleden. Verder helpen de CAREGivers mensen met chronische ziekten en cognitieve stoornissen zoals Alzheimer en andere vormen van dementie. Ze zijn ook ervaren in het bieden van persoonsgerichte hulp in de laatste levensfase en het verlenen van 24-uurs hulp.

Het komende jaar zal Home Instead het aantal vestigingen in Nederland uitbreiden van negen naar vijftien. Meer informatie: homeinstead.nl.