High Dynamic Range komt dit jaar naar Amazon Prime Instant Video

High Dynamic Range komt dit jaar naar Amazon Prime Instant Video

Amazon zal zich dit jaar blijven inzetten om klanten te voorzien van een hoogwaardige entertainment-ervaring met toegang tot HDR-titels waaronder Amazon Originals

SEATTLE - (Business Wire)

Amazon (NASDAQ:AMZN) kondigde vandaag aan dat Prime-leden en klanten in de VS, het VK en Duitsland in staat zullen zijn om dit jaar titels in High Dynamic Range (HDR) te bekijken. Amazon Originals zal later in het jaar als eerste in HDR-videokwaliteit te zien zijn. Amazon werkt samen met Hollywoodstudio's, toonaangevende technologievernieuwers en wereldwijde consumentenelektronicabedrijven om Prime-leden en klanten in 2015 een ongeevenaarde HDR-ervaring te brengen.

"4K Ultra HD-beeldresolutie was slechts het begin--we zijn verheugd dat Prime-leden binnenkort in staat zullen zijn om films en tv-programma's, waaronder Amazon Originals, in HDR-kwaliteit te kunnen bekijken," aldus Michael Paull, vicepresident van Digital Video bij Amazon. "HDR is de logische volgende stap in ons streven om hoogwaardige entertainment te leveren. We kunnen niet wachten tot klanten nog meer keuze hebben voor de manier waarop zij hun favoriete titels op Amazon Prime Instant Video kunnen bekijken."

Amazon blijft de lat hoger leggen op het gebied van hoogwaardige entertainment. Nog geen zes maanden geleden werden films en tv-programma's door Amazon in Ultra HD aan Prime-leden en -klanten geleverd en de catalogus van beschikbare titels in hoogwaardige 4k-beeldresolutie blijft alsmaar groeien. De volgende stap is HDR--de technologie waarmee het contrast op het scherm wordt verhoogd, met gedetailleerde schaduwen en verfijnde hoogtepunten, waardoor de kleuren voller, helderder en levensechter lijken dan ooit.

Over Amazon

Amazon.com begon in juli 1995 op het internet. Het bedrijf laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operationele uitmuntendheid en langetermijndenken. Klantbeoordelingen, winkelen met 1 klik, gepersonaliseerde aanbevelingen, Prime, Fulfillment by Amazon, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire-telefoon, Fire-tablet en Fire TV zijn enkele door Amazon geintroduceerde producten en diensten.

Over Prime Instant Video

Amazon Prime-leden hebben rechtstreekse toegang tot het streamen van tienduizenden films en tv-afleveringen, waaronder bekroonde Amazon Original-series, beschikbaar op Prime Instant Video en zonder enige extra kosten in aanvulling op hun lidmaatschap. Bovendien zullen nieuw uitgekomen films zoals Gone Girl, Boyhood en Birdman, alsmede klassiekers als de Star Wars-saga en actuele shows als The Walking Dead, Scandal en Better Call Saul ook voor alle klanten via streaming beschikbaar voor verhuur of verkoop via Amazon Instant Video.

Klanten kunnen shows en films met de Amazon Instant Video-app bekijken. De Amazon Instant Video-app is beschikbaar op honderden verschillende apparaten, waaronder aangesloten tv's, Amazon Fire TV, Roku, Xbox en PlayStation, alsmede op mobiele toestellen zoals Fire-telefoons, Fire-tablets, iPhone, iPad en Android-telefoons en -tablets. Klanten kunnen ook online kijken via Amazon.com/PIV. Prime Instant Video is ook de enige Amerikaanse abonnementendienst voor online-only streaming waarbij het mogelijk is om offline te kijken, in het vliegtuig, op vakantie of overal waar je zonder wifi bent.

De Amazon Prime-leden hebben exclusieve toegang tot populaire tv-series zonder extra kosten op hun lidmaatschap. Prime-leden kunnen genieten van extreem populaire tv-shows, waaronder Amazon Original Series, dat nu series uitzendt als Transparent, meermaals bekroond met een Golden Globe, de een uur durende dramaserie Bosch naar aanleiding van de bestsellers van Michael Connelly, de komedie van Roman Coppola en Jason Schwartzman Mozart in the Jungle en de politieke komedie Alpha House met John Goodman, evenals HBO-favorieten zoals The Sopranos, True Blood en Six Feet Under, populaire prime time series als 24, Covert Affairs, Downton Abbey, Extant, Falling Skies, Grimm, Hannibal, Justified, Orphan Black, Teen Wolf,The Americans, Under the Dome en Veronica Mars. Prime-leden hebben ook toegang tot een exclusief aanbod aan kindershows, waaronder de Amazon Original Series Annedroids, Gortimer Gibbon's Life on Normal Street en de winnaar van de Annecy International Animated Film Festival Award en de Annie Award Tumble Leaf, alsmede populaire shows van Nickelodeon en Nick Jr., zoals SpongeBob SquarePants, Dora the Explorer, Team Umizoomi, Blue's Clues en The Bubble Guppies.

In aanvulling op de tienduizenden titels voor onmiddellijke streaming biedt het Amazon Prime-lidmaatschap (www.amazon.com/prime) ook Prime Music met een miljoen songs en honderden speellijsten, onbeperkte gratis levering binnen twee dagen van miljoenen artikelen, vroegtijdige toegang tot Lightning Deals, onbeperkte foto-opslag en toegang tot meer dan 800.000 boeken. En dat alles voor $99 per jaar.

Uitgebreide informatie over de cast en crew, met inbegrip van biografieen en filmografieen is beschikbaar op Amazons IMDb (www.imdb.com), 's werelds meest populaire en gezaghebbende informatiebron voor film, tv en sterren.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Amazon.com, Inc.

Mediahulplijn, +1-206-266-7180

Amazon-pr@amazon.com

www.amazon.com/pr

Zie het origineel.