JS in de PvdA: “Den Haag heeft ‘Haagse Fiets’ echt nodig!”

JS in de PvdA: “Den Haag heeft ‘Haagse Fiets’ echt nodig!”

In Den Haag behoort de fiets tot één van de meest gebruikte vervoersmiddelen. Logisch, want in een drukke stad als Den Haag is het makkelijker en sneller om met de fiets van A naar B te gaan. Juist daarom vinden de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden dat de gemeente veel meer moet investeren in een fietsvriendelijke stad.

Volgens voorzitter Samir Ahraui is het hoog tijd voor de Haagse Fiets. “In veel Europese steden is het al mogelijk: voor een kleine prijs een fiets huren op een willekeurige plek in de stad en deze ook op een willekeurige andere plek in de stad later weer terugbrengen en wat ons betreft is Den Haag nu aan de buurt.” Met de Haagse Fiets wordt het voor zowel bewoners als toeristen makkelijker om je binnen de stad te verplaatsen. “Den Haag is een aantrekkelijke fietsstad, maar benut op dit moment lang niet alle mogelijkheden. Voor toeristen is het lastig een fiets te huren en op stations puilen de stallingen uit.”, aldus Ahraui.

Ahraui: “Op dit moment is het mogelijk om op het station een OV-fiets te huren. Dit is handig als je later op de dag ook weer via het station moeten reizen. Door de Haagse Fiets moet het mogelijk worden om op veel andere plekken in de stad de fiets te kunnen terugbrengen”, aldus Ahraui. “Met de Haagse Fiets kan Den Haag zo de fietshoofstad van Nederland worden en een oplossing bieden voor files, luchtvervuiling in de Stad en de chaos bij fietsenstallingen. Antwerpen heeft laten zien dat het succesvol kan zijn, Den Haag moet het daarom zeker lukken.”