Koninklijke onderscheiding voor de heer Jan-Geert Taekema

11-04-2015 Op zaterdag 11 april heeft burgemeester Koelewijn een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de heer Jan-Geert Taekema. De heer Taekema is tijdens het jubileumconcert van gospelkoor Joyful Sound benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Jan-Geert Taekema is sinds de oprichting in 1995 de bevlogen dirigent van het gospelkoor Joyful Sound in Kampen. Hij was in 1995 de initiatiefnemer tot oprichting van het koor. Het gospelkoor Joyful Sound bestaat uit 57 leden. Ze verzorgen met name optredens tijdens kerkdiensten, concerten of tijdens een sing-in. Tweejaarlijks organiseert het koor een eigen concert. Ook verleent het koor al dertien jaar lang haar medewerking aan het kerstspektakel `Kerst in Oud Kampen'.

Dirigent Taekema geeft solistentrainingen, ontwikkelde een workshopdag voor koorleden, is lid van de opbouwploeg, de muziekcommissie en stuurt de PR-commissie aan. Daarnaast houdt hij zich bezig met het opnemen van soundtracks en het componeren van werk bij cd-opnamen. Het koor Joyful Sound viert in 2015 haar twintigjarig bestaan. Ter gelegenheid hiervan gaven zij op 11 april een jubileumconcert in de Stadsgehoorzaal in Kampen.