Karst Spijkervet (VVD) in dagelijks bestuur Reest & Wieden

Door Johan Moes op 13 apr 2015

Karst Spijkervet is kandidaat om opnieuw benoemd te worden tot lid van het Dagelijks Bestuur van Waterschap Reest & Wieden. Dankzij een voortreffelijke campagne en een bijbehorende verkiezingsuitslag. Het Dagelijks Bestuur wordt gekozen uit het Algemeen Bestuur. Daarin heeft de VVD 3 zetels. Naar verwachting volgt in de komende vergadering van het Algemeen Bestuur op 28 april a.s. de officiele benoeming.

Naast Karst Spijkervet (VVD) zijn ook Henk Lammers (CDA), Teun Boersma (Bedrijven) en Hans Pereboom (Agrarisch en overig Ongebouwd) gekandideerd voor het DB. Boersma, Pereboom en Spijkervet maken nu ook al deel uit van het huidige Dagelijks Bestuur. Er is inmiddels ook overeenstemming bereikt over het Bestuursprogramma voor de korte en lange termijn. Lijsttrekker Mark Strolenberg blijft Fractievoorzitter van de VVD-fractie in het Algemeen Bestuur.

Belangrijkste taak die nu voorligt is de aangekondigde fusie met Waterschap Groot Salland tot een nieuw Waterschap Drents Overijsselse Delta. Die moet op 1 januari a.s. haar beslag krijgen. Voor de langere termijn (2016-2019) wil Reest & Wieden - samen met de fusiepartner - afspraken maken en die neerleggen in een gezamenlijk Bestuursprogramma. De samenstelling van het nieuwe Dagelijks Bestuur is vooral gebaseerd op continuiteit en een zo groot mogelijk draagvlak binnen het Algemeen Bestuur.