ODBN ondersteunt OMWB

door Laura van den Wildenberg op 13 apr 2015, 13:42

ODBN ondersteunt OMWB

Op 3 maart 2015 is een dienstverleningsovereenkomst (DVO) gesloten tussen de drie Brabantse Omgevingsdiensten. Met deze overeenkomst verlenen de ODBN en de ODZOB ondersteuning aan de OMWB bij klachten en ongewone voorvallen (ovv's) bij die inrichtingen die onder het `Besluit Risico's Zware Ongevallen 1999' (BRZO 1999) vallen binnen de provincie Noord-Brabant.

De OMWB voert namelijk namens Gedeputeerde Staten in heel Brabant, dus ook in Brabant Noord, Wabo-taken uit bij inrichtingen die vallen onder het `BRZO 1999';ook het behandelen van klachten en ovv's.

Voordelen DVO

Gezien de grote afstanden tussen de inrichtingen - en daarmee mogelijk een te lange aanrijtijd bij klachten en ovv's - is de noodzaak van deze DVO ontstaan. Het doel van de taak is immers het adequaat en efficient behandelen van klachten en ovv's. Naast de kortere afstanden heeft de ODBN regionale en lokale gebiedskennis en kennis van bedrijfsprocessen die plaatsvinden binnen die specifieke inrichtingen.

Protocol

De drie consignatiediensten van de OD's hebben de koppen bij elkaar gestoken en een werkbaar protocol ontwikkeld voor de uitvoering van de ondersteuning. De DVO is het document dat deze samenwerking borgt en is ondertekend door de drie directeuren van de omgevingsdiensten.