Prinses Viktoria leegt Efteling Wensbron t.b.v. Save the Children

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Viktoria de Bourbon de Parme heeft zojuist, samen met leerlingen uit groep 8 van basisschool de Kinderboom uit Kaatsheuvel, geholpen om de Wensbron in de Efteling te legen. De prinses is zelf afgedaald in de Wensbron om de munten die bezoekers het afgelopen jaar in de attractie hebben geworpen, eruit te scheppen. De komende weken worden de munten gewassen en geteld. Het is dus nog even wachten totdat de opbrengst duidelijk is.

De Wensbron werd dertig jaar geleden geopend door prinses Juliana, de grootmoeder van Viktoria's echtgenoot prins Jaime. Sinds 1985 mogen bezoekers van de Efteling een wens doen als zij een muntje in de bron werpen. In de afgelopen 30 jaar hebben de munten uit de Wensbron circa 180.000 euro opgebracht voor projecten van Save the Children. Dit jaar wordt de opbrengst gebruikt om jongeren uit de sloppenwijken van Calcutta een (beroeps)opleiding te geven.

"Ik ben zelf onlangs in India geweest om projecten van Save the Children te bezoeken", aldus Prinses Viktoria. "Met eigen ogen heb ik kunnen zien hoe zwaar het leven is voor kinderen in de sloppenwijken. Tegelijkertijd stralen zij een enorme kracht uit. Ze hebben de wil iets van hun leven te maken. Dankzij de steun van Save the Children zijn deze kinderen ook daadwerkelijk in staat aan hun toekomst te werken."

Prinses Viktoria de Bourbon de Parme is de kersverse beschermvrouwe van kinderrechten-organisatie Save the Children. Vandaag kwam zij in de Efteling voor de eerste keer in deze functie in actie. De prinses treedt in de voetsporen van wijlen prinses Juliana, die in 1980 de grondlegster was van Save the Children Nederland en tot aan haar overlijden erevoorzitter. In haar functie als beschermvrouwe heeft Prinses Viktoria vanochtend een plaquette bij de Wensbron onthuld ter eren van het 30e jubileum van de Wensbron in de Efteling.