Alternatieve route bij brugopeningen Knijpsbrug Hoogezand

13-04-2015 | Rijkswaterstaat Noord-Nederland | persbericht

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers op de A7 in de avondspits een alternatieve route te nemen richting Hoogezand als de Knijpsbrug open staat. Het verkeer op de A7 wordt vanaf dinsdag 14 april met behulp van een tekstkar ter hoogte van Verzorgingsplaats Dikke Linde geadviseerd om via de afrit Foxhol (40) naar Hoogezand te rijden. Rijkswaterstaat wil zo de doorstroming en veiligheid op de A7 en de afrit naar Hoogezand verbeteren.

De doorstroming op de A7 vanuit Groningen bij afrit Hoogezand/Slochteren (41) is in de spits vaak een probleem. Als de Knijpsbrug over het Winschoterdiep bij Hoogezand open staat, stroopt het verkeer in de avondspits regelmatig op tot op de A7. De opstoppingen op de afrit zorgen ervoor dat het verkeer op de A7 niet meer kan uitvoegen en tot stilstand komt met onveilige situaties tot gevolg. Door het verkeer te informeren over brugopeningen en om te leiden, wordt de wachtrij bij de brug zo kort mogelijk gehouden.

Onderzoek verkeersafwikkeling

Op dit moment vindt er een studie plaats naar de verkeersafwikkeling rondom de rotondes bij Hoogezand in de N387, de Knijpsbrug, de Kerkstraat en de aansluiting met de A7. Deze studie wordt getrokken door de provincie Groningen als beheerder van de N387 en het Winschoterdiep. Gemeente Hoogezand-Sappemeer, gemeente Slochteren en Rijkswaterstaat zijn hierbij betrokken. De eerste uitkomsten van dit onderzoek worden deze zomer verwacht. Daarnaast gaat Rijkswaterstaat de effecten van de tekstkar en de alternatieve route monitoren door middel van een camera bij de afrit.