Workshop Tai Chi Tao

geplaatst op 13 april 2015

Nationale Sportweek De Nationale Sportweek is een landelijk sportevenement dat een week lang in Nederland sporten in de etalage zet. De Sportweek (17 t/m 24 april) laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen kan zijn. Op donderdag 23 april kunt u terecht in Lutjebroek bij een workshop Tai Chi Tao van 13.30-14.30 uur. Na afloop drinken we een kopje thee samen.

Doel

De Nationale Sportweek wordt georganiseerd door NOC*NSF met als doel meer mensen kennis te laten maken met een sport die bij hen past en ze vervolgens de weg naar de sportvereniging te laten vinden. Nog steeds sporten veel mensen niet. De organisatie van de Nationale Sportweek is een van de initiatieven die de positieve bijdrage die sport geeft aan mensen en maatschappij vergroot.

Thema

Het thema in deze Nationale Sportweek is: 'Ik neem je mee!'. Een thema dat eenvoudigweg betekent dat enthousiaste sporters een sportmaatje meenemen naar hun sportclub die niet of weinig beweegt, want samen bewegen is leuk!

Ook in West-Friesland wordt meegedaan aan de Nationale Sportweek. In gemeente Stede Broec wordt er voor mensen met een chronische aandoening een les Tai Chi Tao georganiseerd. Dit wordt gehouden op donderdag 23 april van 13.30-14.30 uur in dorpshuis De Wurf, Fresialaan 2 in Lutjebroek. Dus weet u iemand met een chronische aandoening die rustig bewegen aankan, neem deze dan mee naar Lutjebroek. Samen bewegen is leuker dan alleen. Het is mogelijk om te bewegen op de stoel.

Wat is Tai Chi Tao

Deze Chinese bewegingskunst is een vorm van langzame en vloeiende bewegingen. Het doel van Tai Chi Tao is dat u mag ontdekken hoeveel kracht er zit in zachtheid. Door middel van ronde soepele bewegingen ontstaat rust in uw denken en in uw lichaam. De korte, enerzijds toegankelijke en anderzijds soms uitdagende 5-elementenvormen van Tai Chi Tao zijn gemakkelijk te leren. Daardoor kan de ontspanning en de compensatie van stress sneller plaatsvinden. Hierdoor ontstaat een positief effect op het gebied van de weerstand en energie van het lichaam. Tijdens deze middag ervaart u de houding en de beweging vanuit het midden van uw lichaam. Het gaat om bewust bewegen, gemakkelijk, zonder kracht en toch stabiel en in balans. Het doel is om het hoofd leeg te maken en het denken stop te zetten. Tevens gaan wij dieper in op de ademhaling en het effect van Tai Chi op uw houding ten opzichte van uw "kracht".

Aanmelden

Voor de workshop wil de organisatie graag dat u zich van te voren aanmeldt. Het is ook mogelijk om op de dag zelf aan te sluiten. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

U kunt u aanmelden bij Ageeth Bakker, regiomedewerker Aangepast Sporten via: 0229-287702 of via de e-mail: abakker@sportservicewestfriesland.nl.