Burgerinitiatief leidt tot veilige spoorwegovergang en herinrichting Wilhelminalaan

Ze stoorden zich er al lang aan, de bewoners van schilberg: de Wilhelminalaan en met name de spoorwegovergang was niet zo veilig als ze graag wilden. Bij hevige regen was er sprake van wateroverlast en de fietsers hadden daar zoveel last van dat ze op de rijbanen gingen fietsen: geen veilige situatie. Daar moest verandering in komen en die verandering is er nu. In samenwerking met een aantal inwoners en Prorail is de gemeente aan de slag gegaan om de Wilhelminalaan opnieuw in te richten en heeft Prorail de overgang veilig gemaakt. Wethouder Jac Dijcks: "Dankzij het geluid dat onze inwoners hebben laten horen en de goede samenwerking met onze partners hebben we een veiligere situatie kunnen creeren op de Wilhelminalaan. De laatste puntjes worden de komende weken op de `i' gezet, zodat vooral de verkeersveiligheid van met name de fietser en voetgangers sterk wordt verbeterd."

Nieuwe weginrichting

De werkzaamheden die in overleg worden uitgevoerd zijn oa. nieuw groen, het vervangen van de openbare verlichting met lampen door LED (die zorgen voor meer licht en energie besparen), het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruispunten met de Bandertlaan en Sportpad, herstraten van de aanliggende fietspaden en het aanbrengen van een nieuw asfalttoplaag. Met name het verbeteren van de kruispunten met de Bandertlaan en Sportpad was voor de gebruikers van het Leisurepark In de Bandert een hot item. Door de nu doorgevoerde veranderingen, in overleg met de gebruikers van De Bandert, is de verkeersveiligheid voor met name de overstekende voetgangers en fietsers aanzienlijk verbeterd.

Samenwerken

Door de werkzaamheden van de verschillende vakdisciplines te bundelen werd het toch een grotere klus dan in eerste instantie de bedoeling was en is er aan een bureau opdracht verstrekt om de plannen uit te werken. In goed overleg en samenwerking tussen de aannemers, gemeente en Pro Rail is het uiteindelijk toch gelukt de verbreding van de spoorwegovergang gelijktijdig met de herinrichtings-werkzaamheden uit te voeren.