Nieuw Snor-boek: Koken op een Vuurtje


Alles voor een zomers BBQ-feestje

UTRECHT, 20150409 -- Koken op een vuurtje kan niet alleen altijd – het kan ook overál! Madame Charlotte, ook bekend van het in oktober verschenen boek On Fire (dat op de shortlist van de Gourmand Cookbook Awards staat van de 10 beste BBQ-boeken ter wereld), laat zien hoe leuk het kan zijn om de barbecue eens ergens anders aan te steken. In de tuin, op de camping, in een park… Of gewoon ergens buiten. Koken op een Vuurtje verschijnt op 14 april bij Uitgeverij Snor.

Elke barbecue een feestje
In het boek staan naast recepten – variërend van T-bone-steak en vis tot gegrilde groenten en fruit – ook playlists voor muziek en tips over hoe je de barbecue het best kunt aansteken. “Zo’n vuurtje aansteken is echt niet moeilijk. En eten bereid op een houtskoolvuurtje is zóveel lekkerder dan gewoon uit een pan” aldus Mme Charlotte. Koken op een Vuurtje biedt bovendien heel veel inspiratie voor de aankleding: een paar mooie dekens, zelfgemaakte bloemenslingers… Zo maak je van elke barbecue  heel eenvoudig een super-vurig eetfeestje.

Rustmoment
Behalve reden voor een gezellig feestje, is een vuurtje stoken volgens Mme Charlotte ook een ultiem rustmoment. “De vlam erin, rustig laten aanwakkeren…. Dat heeft niets anders nodig dan tijd – het ultieme zenmoment.” Maar als de vlam dan eenmaal in de vuurschaal is geslagen… “Lekker barbecueën natuurlijk! Niet op het balkon van ons appartement, want dat vinden de buren niet echt leuk. Dus gaan we op zoek naar andere leuke plekken. Op de stoep, in het park of aan zee. C’est égale! De fik erin en eten maar!”

Over de makers
Mme Charlotte is Charlotte Fielmich: kok, receptenschrijver en foodstyliste. Haar boek On Fire, dat in oktober 2014 bij Uitgeverij Snor is verschenen, is momenteel genomineerd voor de Gourmand Cookbook Awards. Saskia Lelieveld maakte de foto’s. De vormgeving van dit boek is in handen van Studio 100%. Uitgeverij Snor is een uitgeverij van slimme, speelse en mooi vormgegeven boeken die leuk zijn om te lezen en nog leuker om te krijgen.

Titelinformatie
Titel: Koken op een Vuurtje
Auteur: Charlotte Fielmich
Fotografie: Saskia Lelieveld
Vormgeving: Studio 100 Procent
ISBN: 978-90-79961-98-6
Aantal pagina’s: 144
Formaat: 247 x 176
Uitvoering: Softcover met flappen
Prijs: € 14,95
Verschijnt: 14 april 2014