CDA blij met uitspraak Raad van State over gaswinning

Vandaag bepaalde de Raad van State dat er rond Loppersum voorlopig geen gas meer mag worden gewonnen. De gaswinning daar mag vooralsnog alleen worden hervat als gaswinning op andere locaties niet meer mogelijk is en de leveringszekerheid in gevaar komt.

CDA woordvoerder energie Agnes Mulder: ,,Het is een opluchting dat de Raad van State de gaswinning rond Loppersum terugbrengt naar nul, daar zitten op dit moment de grootste risico's. Wat het CDA betreft, gaat de gaswinning in zijn geheel terug naar het niveau van de leveringszekerheid van maximaal 30 miljard kuub gas. De veiligheid van de inwoners moet vooropstaan.

We zien dat de rechter zich aansluit bij de oproep van CDA, SP, GroenLinks en Partij voor de Dieren om het advies van het Staatstoezicht op de Mijnen (SdoM) te volgen. Dit advies was gedaan op basis van een risicoanalyse die op dit moment ook gedaan is voor de rest van het Groningenveld en die rond 1 mei bekend wordt. Onze verwachting is dat de gaswinning op basis van deze analyses verder teruggebracht zal moeten gaan worden.''