Met 20% korting naar APG-actualiteitenworkshop 'PensioenActueel voor..


Door Kees Scheepens , 14 april 2015

In 2015 komen weer verschillende pensioenontwikkelingen op u af. Om u als werkgever bij te praten en over de mogelijke gevolgen hiervan voor de Pensioenregeling Bouwnijverheid, biedt APG u de gelegenheid om deel te nemen aan de actualiteitenworkshop `PensioenActueel voorjaar 2015'. Hiermee
bent u in een ochtend weer op de hoogte van wat er speelt en wat deze ontwikkelingen gaan betekenen voor uw pensioensituatie. Leden van Bouwend Nederland krijgen bovendien 20% korting.

Actualiteiten

De volgende actualiteiten worden met u doorgenomen:

1 - Actuele stand van zaken omtrent Wetsvoorstel Pensioencommunicatie
Begin maart heeft de Tweede Kamer met ruime meerderheid de wetswijziging Pensioencommunicatie aangenomen. Een wetswijziging die veel gevolgen heeft voor de manier van communiceren over pensioen. De verwachting is dat de Eerste Kamer binnenkort instemt met de wetswijziging. Belangrijkste doel
van de wetswijziging Pensioencommunicatie is pensioencommunicatie meer te laten aansluiten op de wensen en behoeften van deelnemers. U wordt bijgepraat over wat deze wetswijziging concreet gaat betekenen voor de pensioenregelingen in de Bouwnijverheid.

2 - Wijzigingen Pensioenregeling Bouwnijverheid
Per 1 januari 2015 is de pensioenregeling Bouwnijverheid op een aantal belangrijke punten gewijzigd (pensioendatum en partnerpensioen). U wordt aanvullend geinformeerd over deze wijzigingen en met praktische voorbeelden wordt uitleg gegeven over de concrete gevolgen hiervan voor de
pensioensituatie van uw werknemers. Daarbij wordt tevens stilgestaan bij de gevolgen die genoemde wijzigingen hebben voor het UPO 2015.

3 - Overige pensioenontwikkelingen voor de sector Bouwnijverheid
Als laatste onderwerp worden een aantal belangrijke pensioenontwikkelingen met u doorgenomen die in de nabije toekomst hun weerslag zullen gaan krijgen op de pensioenregeling Bouwnijverheid. Stilgestaan wordt bij de belangrijkste pensioendossiers van dit moment, te weten:

* Toekomstvisie Pensioenstelsel
* Implementatie FTK en
* Optimalisering wettelijk kader premieovereenkomsten.

Ook is er weer de mogelijkheid om zelf vooraf actuele pensioenvragen in te brengen. Deze kunt u kenbaar maken bij uw aanmelding voor de workshop.

Deelnemen

Inschrijven is mogelijk via de website http://www.pensioenworkshop.apg.nl. Er is een beperkte deelnamemogelijkheid.

Data, tijden en locaties

* Dinsdag 23 juni van 8.30 tot 11.30 uur, Novotel Eindhoven
* Woensdag 24 juni van 8.30 tot 11.30 uur, Hotel Mercure Utrecht/ Nieuwegein
* Donderdag 25 juni van 8.30 tot 11.30 uur, Hotel Mercure Zwolle
* Dinsdag 30 juni van 8.30 tot 11.30 uur, Novotel Brainpark Rotterdam

De zaal is vanaf 8.00 uur - een half uur voor aanvang - geopend.

Overige informatie

Prijs op locatie: EUR 175,- per persoon (excl. BTW);
In-company vanaf 7 personen: in overleg. Hiervoor kunt u contact opnemen met Andries Hoeksma
(T 020 583 84 94) of een mail sturen naar: pensioenworkshop@apg.nl.