150415 Advertentie Noorderkrant 15 april 2015


De advertentie in de krant

Raadsvergadering

Op woensdag 22 april om 20 uur in het gemeentehuis. Op de agenda staan ondermeer de volgende onderwerpen:

* Integraal Veiligheidsbeleidsplan 2015-2018
* Jaarrapport 2014 en algemene financiele kaders voor de begroting 2016



Bouwkundig versterken - straatinspecties

Om beter bestand te zijn tegen aardbevingen als gevolg van gaswinning worden er dit jaar 3.000 huizen veiliger gemaakt en/of bouwkundig versterkt. In 2016 volgen nog eens 5.000 woningen.

Ter voorbereiding hierop worden alle woningen in de gemeente Ten Boer, vanaf de openbare weg, bouwkundig geinspecteerd. Deskundigen bekijken uw woning vanaf de openbare weg. Er worden foto's gemaakt en er worden bouwkundige gegevens genoteerd, zoals het aantal verdiepingen en het gebruikte
bouwmateriaal. De deskundigen herkent u aan een geel hesje, met achterop `ARUP'. Dit is het ingenieursbureau die de inspecties uitvoert in opdracht van de NAM.

De inspectie heeft twee doelen:

* Het verzamelen van gegevens over huizen die nuttig zijn voor de grootschalige uitrol van bouwkundig versterken
* Risicovolle gebouwelementen worden direct `aangepakt'. Bijvoorbeeld het vervangen van een schoorsteen of het verstevigen van een balkon.

Wat gebeurt er na het bezoek aan uw straat?
Optie 1: Als er geen risicovolle elementen zijn aangetroffen, dan krijgt u een brief waarin dat staat aangegeven. Voor u is de inspectie hiermee afgerond.
Optie 2: uit de straatinspectie is onvoldoende informatie gekomen. Daardoor kan het nodig zijn uw woning nader te onderzoeken. In dat geval krijgt u een brief met het verzoek contact op te nemen.

Als u vragen heeft over de straatinspecties, neemt u dan contact op met de NAM, tel. (0592) 362 100 of kijk op www.namplatform.nl



Aanpassing prioriteitenmatrix in beleidsregels `Toetsen met Beleid 2013'

Burgemeester en wethouders hebben de prioriteitenmatrix 2015 vastgesteld. Ook is besloten dat de prioriteitenmatrix, die onderdeel uitmaakt van de beleidsegels `Toetsen met beleid', vastgesteld bij collegebesluit van 25 juni 2013, in te trekken op de dag dat de prioriteitenmatrix 2015 in
werking is getreden.

Toelichting
In de beleidsregels `Toetsen met Beleid 2013' is beschreven hoe de gemeente omgaat met aanvragen die getoetst moeten worden aan het Bouwbesluit 2012. Hiervoor heeft de gemeente toetsniveaus vastgesteld. Deze toetsniveaus zijn vastgelegd op grond van inschatting van risico's en vaststelling van
prioriteiten. De matrix is op sommige onderdelen aangepast.

Inwerkingtreding en inzage
Dit besluit treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking. Het besluit ligt vanaf vandaag voor iedereen ter inzage en is tijdens de openingsuren kosteloos verkrijgbaar op het gemeentehuis.



Beleidsregels inkomen Participatiewet

Burgemeester en wethouders hebben de Beleidsregels inkomen Participatiewet, IOAW, IOAZ, en Bbz 2004 vastgesteld, onder gelijktijdige intrekking van de Beleidsregels algemene en bijzondere bijstand, IOAW, IOAZ en Bbz 2004.

Deze beleidsregels zijn opnieuw vastgesteld, grotendeels als gevolg van de invoering van de Participatiewet. Daar waar de gemeente een eigen beleidsruimte heeft bij de uitvoering van deze wet is dat opgenomen in deze beleidsregels. Het gaat dan onder andere om de vraag wanneer mensen die in
een huis wonen kosten kunnen delen en daardoor toe kunnen met een lagere uitkering. Het gaat ook om de vraag welke uitkering mensen krijgen die geen woonlasten hebben of hele lage woonlasten.

Met deze beleidsregels is de mate waarin mensen zelf moeten bijdragen in de bijzondere noodzakelijke kosten van het bestaan die ze hebben, en waarvoor ze bijzondere bijstand kunnen krijgen, gewijzigd. Mensen met een laag inkomen, tot maximaal 120% van het sociaal minimum, hoeven zelf niets
meer bij te dragen. Mensen met een inkomen daarboven moeten nu iets meer bijdragen dan in het verleden.

Deze beleidsregels treden in werking de dag nadat ze bekend zijn gemaakt, en werken terug tot en met 1 januari 2015.

De beleidsregels liggen vanaf 16 april voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.



Aanvragen

Burgemeester en wethouders maken bekend dat het volgende verzoek om een vergunning is binnengekomen:

Evenementenvergunning:

S.V. Teo `Schijt je rijk' 23-05-15, Sportveld, Ten Post

Een ieder die meent door deze aanvraag in zijn/haar belang te zijn getroffen, kan binnen vier weken na publicatie een zienswijze hieromtrent aan burgemeester en wethouders kenbaar maken.



Algemene wet bestuursrecht (Awb): bezwaar

In de afgelopen periode zijn de volgende besluiten genomen en bekendgemaakt, de datum van verzending staat tussen haakjes:

Evenementenvergunning:

* Thaisner Run, 19-04-15, in en rondom Thesinge (02-04-15)
* Reuenie Lellens, 13-06-15, Proathoeske, Lellens (09-04-15)

Standplaatsvergunning:

Bevolkingsonderzoek Noord, begin mei t/m eind juni, Blinkerdlaan 12, Ten Boer (07-04-15)

Omgevingsvergunning

* Wijzigen dakconstructie serrestal, Wolddijk 5, Lellens (24-03-15)
* Wijzigen bestemming agrarisch naar wonen, Stadsweg 93, Ten Post (15-04-15)

Deze vergunningen liggen vanaf de dag na de hierboven genoemde data gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis van Ten Boer en bij de gemeente Groningen, Loket Bouwen en Wonen, Harm Buiterplein 1. Het Loket Bouwen en Wonen is geopend op werkdagen van 09.00 tot 13.00 uur, op basis van
vrije inloop en van 13.00 tot 17.00 uur op afspraak. Indien u het niet eens bent met een verleende vergunning dan kunt u daartegen bezwaar of in specifieke gevallen beroep instellen. Dat kan tot 6 weken na de tussen haakjes genoemde datum.



Omgevingsvergunningen

Tussen 13 maart en 10 april zijn de volgende aanvragen binnengekomen:

* Ommelanderstraat 76-84 Ten Boer: constructief verbeteren latei-opleggingen in voor en achtergevels
* Ten Boer Sectie K nr. 534,1015,1895,1896,1718,532 en 1719: vernieuwen leidingtrace Beijumerbos-Thesinge
* G N Schutterlaan 10A te Thesinge: plaatsen loods
* Borgweg 10 te Lellens: plaatsen zonnepanelen
* Oude Rijksweg 8 te Garmerwolde: realiseren uitrit
* Huizenga'slaan 5 en 7 te Ten Boer: inrichting bedrijf W. Wierda
* hoek RW N360 - Burg. Triezenbergstraat: plaatsen overdekte fietsenstalling
* G N Schutterlaan 10A te Thesinge: vergroten bestaande werkplaats

Sloopmeldingen

* Bloemstraat 8A te Ten Boer: verwijderen asbest
* Thesingerweg 15 te Thesinge: verwijderen asbest
* Kollerijweg 22 te Woltersum: verwijderen asbest
* De Dijk 8 te Thesinge: verwijderen asbest
* Ommelanderstraat 8 te Ten Boer: verwijderen asbest

Ontwerpbesluit

* Bouwerschapweg 43 te Woltersum: plaatsen paardenstalling met berging

Dit ontwerpbesluit ligt vanaf 16 april gedurende zes weken ter inzage bij het Loket Bouwen en Wonen van de dienst Ruimtelijke Ordening en Economische zaken, Ged. Zuiderdiep 98, open op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Zienswijzen kunt u zowel mondeling als schriftelijk indienen. Schriftelijk
bij de dienst RO/EZ, afdeling BWT, Postbus 7081, 9701 JB Groningen. Wilt u mondeling zienswijzen indienen, belt u dan met het Loket Bouwen en Wonen, telefoon 14050. U kunt dan een afspraak maken met de behandelend ambtenaar.