65-Plussers, kom langs en doe mee en krijg (weer) plezier in bewegen


Altijd het goede voornemen gehad om meer te gaan bewegen maar dit nog steeds niet in de praktijk gebracht omdat u eigenlijk niet zo goed weet welke beweegactiviteit u leuk vindt of bij u past? Dan is dit u kans!

Wekelijks zijn er diverse beweeglessen van een uur waarbij het plezier in bewegen voorop staat. U maakt kennis met een gevarieerd en veelzijdig bewegingsprogramma gericht op deelnemers die weinig ervaring hebben met sporten en bewegen. Voorbeelden hiervan zijn; badminton, aangepast volleybal,
bewegen op muziek, fithockey, gymnastiek, conditiecircuit, balspellen, verschillende looptechnieken, etc.

Op deze manier maakt u op een laagdrempelige manier kennis met wat er op beweeggebied zoal te doen is. De lessen staan onder leiding van speciaal daartoe opgeleide docenten. Zij houden rekening met de verschillende niveaus van de deelnemers. U kunt het vrijblijvend twee lessen uitproberen.
Daarna is de deelnemersbijdrage EUR 4,- per les.

De lessen worden gegeven in de:

* Groeneweghal (Wilgenlaan 1a), maandag van 12.45 tot 13.45 uur;
* Groeneweghal (Wilgenlaan 1a), donderdag van 14.30 tot 15.30 uur;
* Gymzaal basisschool De Rank ( Vincent v. Goghlaan 2): zaterdag van 9.00 -10.00 uur.

Bij alle groepen wordt er na afloop vrijblijvend koffie/thee gedronken.

Mensen die onvoldoende bewegen en daarnaast ook aandacht willen krijgen voor weerbaarheid, het meer/makkelijker leggen van sociale contacten en het weer vitaler in het leven staan, kunnen in hun eigen tempo en binnen hun eigen mogelijkheden deelnemen aan de lessen in:

* De Blokhut (Loet 10), woensdag van 10.30 tot 12.00 uur. Deze lessen zijn inclusief napraten onder het genot van een kopje koffie/thee. Na twee proeflessen is de deelnemersbijdrage van deze les EUR 3,- per les.

Bovengenoemde lessen zijn onderdeel van het project `Vitaal Schagen' dat wordt uitgevoerd door gymnastiekvereniging Lycurgus Advendo in samenwerking met Sportservice Schagen, Wonen Plus Welzijn, LSBO Schagen, stichting GALM, GGZ, Sportservice Noord-Holland en de gemeente Schagen.

Vooraf aanmelden is niet nodig. U kunt gewoon een kijkje komen nemen of mee komen doen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Iris van Paridon van Sportservice Schagen. Telefoon: (0224) 21 47 74 of stuur een e-mail naar: ivanparidon@sportservicenoordholland.nl.