Afsluiting kruising Verbindingsweg, Hazendonklaan en Gelderhorstlaan


Op maandag 28 april start fase drie van de werkzaamheden aan de Verbindingsweg in Beek. Dat houdt in de kruising Verbindingsweg, Hazendonklaan, Gelderhorstlaan voor 7 weken wordt afgesloten.

De omleiding wordt ter plekke via borden aangegeven. Wanneer u wilt winkelen in Beek, volgt u omleiding W.

In die periode wordt een ecoduiker aangelegd. Dat is een doorgang voor water, waarin ook kleinere diersoorten zoals amfibieen, egels, e.d. kunnen doorsteken. De aanleg van een ecoduiker is verplicht vanuit het Waterschap. Uiteraard krijgt de Verbindingsweg daarna ook een nieuwe verharding
(asfalt/tegels).

De werkzaamheden aan de Verbindingsweg duren al een tijdje en lopen helaas erg uit. Voornaamste oorzaak van deze uitloop zijn ondergrondse leidingen die door de netbeheerder verlegd moeten worden. Om de overlast voor ondernemers, bewoners en winkelend publiek zoveel mogelijk te beperken is
besloten de werkzaamheden aan de kruising Hazendonklaan/Gelderhorstlaan uit te voeren in 7 weken in plaats van de eerder geplande 9 weken.

Als de werkzaamheden aan de kruising eind april beginnen is het stuk Verbindingsweg/ Baron van Voorst tot Voorststraat weer opengesteld voor verkeer.