Verdachten ongeregeldheden Rome gehoord


14 april 2015 - Arrondissementsparket Rotterdam

De 43 mannen die de afgelopen weken zijn geidentificeerd als verdachte van geweld in Rome, worden de komende weken aangehouden en gehoord door de politie. Deze week zullen alle verdachten een brief krijgen waarin staat wanneer ze op een politiebureau worden verwacht. Van de verdachten is er
een minderjarig, 17. Het overgrote deel van de verdachten komt uit de regio Rijnmond. Inmiddels is met de Italiaanse autoriteiten afgesproken dat de zaken in Nederland zullen worden afgedaan.

In samenwerking met de Italiaanse autoriteiten is de afgelopen weken geprobeerd de mannen te identificeren die in Rome betrokken waren bij de ongeregeldheden op 18 en 19 februari rond de wedstrijd AS Roma Feyenoord. Daartoe is beeldmateriaal dat van de Italiaanse autoriteiten werd verkregen,
bestudeerd. Herkenbare beelden van verdachten werden ter identificatie gepubliceerd via onder andere Bureau Rijnmond en politie.nl.

Van die beelden is een persoon nog niet geidentificeerd. Binnen het onderzoeksteam wordt op dit moment bekeken of de identiteit van deze persoon nog op een andere wijze achterhaald kan worden.

Deel dit op

*