Bekerfinale op grote schermen, eventuele huldiging op 6 mei


De bekerfinale tussen FC Groningen en PEC Zwolle is op zondag 3 mei live te volgen op grote schermen op de Grote Markt. Als FC Groningen de beker wint, volgt de huldiging op woensdag 6 mei.

B&W stemden vandaag in met een initiatief van de Stichting Evenementen om grote schermen te plaatsen op 3 mei. "Er is in het college met enthousiasme gesproken over deze prachtige finale", zegt wethouder Joost van Keulen. "Hoe het er precies op 3 mei uit gaat zien, gaan we de komende weken
uitwerken met de organisator."

Open feest
Waarschijnlijk gaat het om drie grote schermen. Voor en na de wedstrijd treden verscheidene artiesten op op de Grote Markt. "We willen in tegenstelling tot het WK een open feest", aldus Joost van Keulen. "We hopen op een soort Koningsdagsfeertje."

Huldiging
Een eventuele huldiging kan niet meer op 3 mei. "De spelers komen midden in de nacht terug. Op 4 mei is het dodenherdenking en op 5 mei zijn er de festiviteiten van Bevrijdingsdag. Daarom huldigen we pas op 6 mei, waarschijnlijk aan het begin van de avond."

Locatie
Waar die huldiging plaatsvindt, is nog onderwerp van overleg met FC Groningen. De wethouder noemt de Euroborg en de drafbaan bij het Stadspark als mogelijke locaties. "We verwachten dan 30.000 of meer mensen. Dat kan fysiek niet op de Grote Markt, het plein is daarvoor te klein."

Vlaggen
"Het wordt een prachtig feest voor Stad en Ommeland. We proberen daar zo goed mogelijk aan mee te werken. Zo gaan we het Stadhuis mooi aankleden met vlaggen. We hopen op een prachtige dag. En natuurlijk vooral op de overwinning", zegt de wethouder.

Gepubliceerd op: 14-04-2015 16.15 uur; Laatst gewijzigd op : 14-04-2015 16.19 uur