Vanaf 2016 mogelijk betaald parkeren op terrein Energiehuis


Het college van burgemeester en wethouders stelt in een parkeervisie aan de raad voor om vanaf 1 januari 2016 betaald parkeren in te voeren op het Energiehuisterrein.

Het gebied Energiehuis en omgeving is in ontwikkeling. Voorzieningen zoals het Energiehuis, Schouwburg Kunstmin, Villa Augustus en straks de bioscoop zorgen voor meer bezoekers aan het gebied Energiehuis en omgeving. Voor deze bezoekers moet voldoende parkeergelegenheid zijn. Tegelijkertijd
moet worden voorkomen dat de parkeerdruk verschuift naar de omliggende (woon)wijken. Hiervoor biedt de parkeervisie[IMG] kaders en voorstellen.

Tarieven en tijden
Om de parkeerdruk op het parkeerterrein en in de nabijgelegen woonwijken te verminderen, wordt voorgesteld om het aantrekkelijker te maken in de garage te parkeren. Het parkeertarief in de parkeergarage Energiehuis wordt daarom lager dan het tarief op het Energiehuisterrein en het tarief op
het terrein wordt weer lager dan de tarieven in nabijgelegen woonwijken waar al parkeerregulering geldt. Het betaald parkeren op het parkeerterrein zal gelden van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 22.00 uur, net zoals elders in de stad.

Ook wordt voorgesteld om het tijdelijke lage tarief in de parkeergarage Energiehuis op normaal niveau te brengen en het parkeren in het gebied tussen de Noordendijk, Groenedijk en Oranjelaan gratis te houden. Het tarief in de parkeergarage was tijdelijk aantrekkelijk laag omdat parkeren op het
terrein tot nu toe nog gratis was.

Enquete
Het voorstel om in het gebied tussen de Noordendijk, Groenedijk en Oranjelaan parkeren gratis te houden, is het resultaat van een in oktober 2014 gehouden enquete onder bewoners. Een meerderheid van de bewoners was tegen invoering van betaald parkeren in het gebied.

Verantwoordelijkheden
De gemeenteraad is verantwoordelijk voor besluitvorming over parkeren op straat. Daarom doet het college de raad een voorstel over het gebied en neemt er zelf geen besluiten over. Waar het college wel zelf verantwoordelijk voor is, zijn de tarieven in de gemeentelijke parkeergarages.

Heeft u niet gevonden wat u zocht, of heeft u een andere reactie op deze pagina? Laat het ons weten.