Steeds vaker woningen in kantoorpanden


14-04-2015 Steeds vaker woningen in kantoorpanden

Wonen in een voormalig kantoorpand wordt steeds normaler, blijkt uit een inventarisatie van NOS op 3. Vooral in de grote steden wordt vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheid bedrijfsruimten om te bouwen.

De afgelopen jaren zijn veel kantoorpanden leeg komen te staan, op dit moment is dat 17,5 procent van alle bedrijfsruimte.

/pages/nieuws/images/kortNieuws/leegkantoor.jpgVolgens de NOS is het flexwerken, waardoor minder vaste werkplekken nodig zijn, de belangrijkste oorzaak van de leegstand. Ook staat er meer leeg door faillissementen, als gevolg van de economische crisis. In 2012 werden de regels voor het
realiseren van woonruimte in kantoorpanden versoepeld, waardoor het voor investeerders interessanter werd hierin te investeren. `Vanaf toen zijn er heel wat projecten bijgekomen', zegt Monique Pronk van het Expertteam Kantoortransformatie. `Vooral in de Randstad worden lege kantoorpanden
omgebouwd naar woningen. Daar is de vraag groot.'

Er zijn geen landelijke cijfers bekend van het aantal omgebouwde kantoorpanden. Gemeenten houden het wel bij. Uit het overzicht van de NOS blijkt dat Den Haag koploper is met zo'n 50 omgebouwde kantoorpanden, gevolgd door Utrecht met 30 en Eindhoven met 26 omgebouwde panden.

Zie ook:

* NOS: 'Kantoorpanden vaker omgebouwd naar woning'.

pages/images/button_terug.gif

Abonnement op persberichten en nieuwsbrieven van de Woonbond

pages/images/button_aanmelden.gif

\ Acties van de Woonbond