Meivakantie in Artis


14 april 2015 - Van 2 tot 10 mei is het meivakantie, en staat in Artis in het teken van overleven met behulp van de natuur. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Kom er bijvoorbeeld achter hoe je kunt navigeren met de sterren. Leer sporen van verschillende dieren herkennen en weet wat
je wel en niet kunt eten uit de natuur.

planetariumvoorstellinge: de grote beer wijst de weg

Wist je dat ontdekkingsreizigers hun weg over de aarde konden vinden door te kijken naar de sterren? De positie van de sterren kan je vertellen waar je bent en de sterren wijzen je ook in de juiste richting. Kom naar het Planetarium en raak 's avonds nooit meer de weg kwijt.

wanneer dagelijks tijdens de meivakantie
hoe laat 14.00, 15.00 uur (duur 30 minuten)
waar Planetarium

reis door het heelal

Tijdens deze livepresentatie, word je vanaf de aarde mee naar de buitenste regionen van ons heelal genomen. Sneller dan het licht komen we langs planeten, manen, sterren en sterrenstelsels. Tevens is er speciale aandacht voor de sterrenhemel van de komende tijd boven Nederland.

wanneer dagelijks tijdens de meivakantie
hoe laat 16.00 uur (duur 30 minuten)
waar Planetarium

survivalwandeling in Artis.

In de meivakantie leert Artis kinderen overleven in de natuur. Door middel van een survivalgids krijgen ze een introductie in belangrijke wildernisvaardigheden: navigeren met behulp van de sterren, sporen en poep herkennen, touw maken, medicinale planten herkennen en eetbare planten en
insecten vinden. Kortom, alle vaardigheden die nodig zijn om te kunnen overleven in de wilde natuur. Als de opdrachten goed afgerond zijn vormt de survivalgids een survivalpaspoort, vol stempels voor alle verworven kennis.

waar op te halen bij de bakfiets op de Papegaaienlaan
hoe laat hele dag
wanneer dagelijks tijdens de meivakantie