Persuitnodiging Week van de Ondernemer

Hoe verdient het Nederlandse midden- en kleinbedrijf over vijf jaar zijn boterham? En hoe zorg je er als ondernemer voor dat je bedrijf futureproof is en blijft? Die vragen staan centraal tijdens de 18e editie van de Week van de Ondernemer, die van 14 t/m 16 april plaatsvindt in het Beatrixtheater in Utrecht. Het grootste ondernemersevenement van Nederland, een initiatief van MKB-Nederland en ING, ontvangt ook dit jaar vele prominente sprekers uit politiek, bedrijfsleven en sport, onder wie premier Mark Rutte, en als speciale gast HKH Koningin Maxima. Meer dan zevenduizend ondernemers hebben zich reeds voor het event aangemeld.

We nodigen media graag uit om tijdens 'de Week' langs te komen. Dat kan op elk gewenst moment en op elke gewenste dag. De Week van de Ondernemer biedt een uitgelezen mogelijkheid om zelf de stemming onder ondernemers te peilen.

Speciale gast deze editie is HKH Koningin Maxima. De Koningin is dinsdagmiddag 14 april aanwezig bij Guts & Glory, een bijzondere bijeenkomst voor en met topvrouwen uit het bedrijfsleven. Ook minister Bussemaker (OCW) woont deze bijeenkomst bij. MKB-Nederland ontvangt gedurende de week ook minister-president Rutte (15/4), minister Ploumen (Buitenlandse Handel, 14/4) en minister Kamp (EZ, 15/4). Michael van Straalen, de voorzitter van MKB-Nederland, is alle dagen aanwezig.

Minister-president Rutte gaat op de woensdagmiddag met ondernemers in gesprek over groei. Voor dit programmadeel zijn 500 ondernemers uitgenodigd.

Vier thema's

De drie beursdagen gaan alle van start met een plenair ochtendprogramma onder leiding van Rens de Jong, die verschillende aansprekende gasten ontvangt. Vier thema's die van belang zijn om toekomstbestendig te ondernemen worden extra uitgelicht en hebben een eigen 'beursvloer' in het gebouw: innovatie, internationaal ondernemen, personeel en financieren. Ondernemers kunnen elke middag kiezen uit tal van sessies en workshops van topondernemers, (ex-)topsporters en diverse specialisten. Het volledige programma van de Week van de Ondernemer, inclusief sprekers en themasessies, is terug te vinden op www.weekvandeondernemer.nl