Officiele eerste steek Brabantse Wal Asperge, erkend streekproduct

13-4-2015 - Officiele eerste steek Brabantse Wal Asperge, erkend streekproduct

De asperges mogen dan wel in Brabant en Limburg de grond uitgetrokken worden via de media, echter er is er maar een die fier en trots zijn kop het zand uit steekt van bijzonder klasse en van de Brabantse Wal. Dat is de Brabantse Wal Asperge, erkend streekproduct.

Op donderdag 16 april 2015 om 16.00 uur zal deze keer bij de familie van Aert, Bredestraat 2 in Huijbergen en teler van de Brabantse Wal, de eerste Brabantse Wal Asperge worden gestoken van de koude grond. De eerste steek markeert tevens de opening van het ProefMei-seizoen. ProefMei culinair cultureel festival en partner van DID (Delta innovation Day's). ProefMei dat zich naast de organisatie van het evenement ProefMei inzet voor de promotie van de Brabantse Wal binnen de Nederlands- Vlaamse Delta op de belangrijkste thema's BioBased, Agri & Food en vrijetijdseconomie. ProefMei werkt hier voor nauw samen met de provincie Noord-Brabant, de Brabantse Wal gemeenten en bevriende Vlaamse steden.

Gedeputeerde van den Hout van Provincie Noord-Brabant zal de eerste steek verrichten samen met voorzitter van Streekorganisatie Brabantse Wal: de heer Groffen en gastheer Burgemeester Adriaansen van Gemeente Woensdrecht. In aanwezigheid van wethouder Linssen van Gemeente Bergen op Zoom en wethouder Lepolder van Gemeente Steenbergen. Gedeputeerde van Beveren van Provincie Zeeland komt speciaal over van uit Zeeland om het eerste kistje Thoolse nieuwe aardappeltjes te overhandigen. De vierde `A' van ProefMei.

In 2016 is de eerste steek op 21 april. Dit is nu al bekend om dat er dan iets extra's te vieren is. Namelijk de Europese erkenning van de Brabantse Wal Asperge.