Sint Oedenrode krijgt een "Zusje"

De ooievaar cirkelt al enige tijd boven Sint-Oedenrode. Ze is klaar om de landing in te zetten en weet precies waar. Restaurant "Pan & Cook", dat wordt de landingsplek. Het restaurant wordt namelijk vanaf 3 mei omgebouwd tot 't Zusje. Het bekendste en meest populaire tapas-restaurant van Zuid-Nederland. Vanaf 5 juni kan voortaan ook in Sint-Oedenrode avondvullend, Bourgondisch genoten worden...

't Zusje is een franchiseketen met negen restaurants. Van Oudenbosch tot Cuijk, van Uden tot Tilburg en van Venray tot Vlijmen. Sint-Oedenrode is de allerjongste telg in de familie. Een familie die inmiddels kan rekenen op veel aanzien. Iedere week zijn de restaurants van 't Zusje stijf uitverkocht. Het is geen fabeltje dat er weken van te voren gereserveerd moet worden. Soms zijn er in bepaalde filialen wachttijden van ruim vier weken. Het geheim? Overdonderend lekker eten in een verslavende ambiance.

Eindelijk een zusje

"Ik kom uit een echt ondernemersgezin. Ik heb drie broers maar helaas nog geen ..."Zusje" . Daar komt nu eindelijk verandering in", glimt Marc Reijnen als trotse eigenaar van het pand. Al jaren fungeert hij eveneens als sparringpartner van Jan van Bommel en Roy Huijbers, de uitbaters van Pan & Cook. Wat kan beter, wat moet beter en hoe? Op een zeker moment kwam Marc via een goede vriend op het idee om Pan & Cook om te bouwen tot 't Zusje. Het plan werd ook enthousiast ontvangen door Jan en Roy. "Het gaat flink wat teweeg brengen in Rooi, maar geloof me, niets dan goeds", verzekert Reijnen.

Restaurants versterken elkaar

"Sint-Oedenrode staat bekend om haar restaurants, maar die bekendheid gaat nog meer groeien door elkaar te versterken. 't Zusje zal daar flink aan bij gaan dragen. Nu is er doordeweeks vaak niets te doen in het dorp. Die tijd is straks voorbij", voorspelt Marc Reijnen. 't Zusje staat er om bekend om regelmatig volgeboekt te zijn. Zijn er geen plaatsen meer in Uden? Dan wordt doorverwezen naar een ander filiaal in de buurt; Rooi bijvoorbeeld. Avondvullend Bourgondisch genieten is de slogan van de keten. Daar is volgens Jan en Roy niets aan gelogen. "Het is echt heel bijzonder", weten ze inmiddels. De twee heren werden onderworpen aan een test om te kijken in hoeverre ze passen in de filosofie en werkwijze van 't Zusje. Reijnen: "Het is geweldig om te kunnen zeggen, dat ze met vlag en wimpel 'geslaagd' zijn."

Volgens Reijnen kunnen Jan en Roy zich gaan voorbereiden op zeer drukke tijden. De tapas van 't Zusje - uitgedokterd door chefkok en vriend van Reijnen, Rob v/d Velde - staan bekend om de geweldige kwaliteit, waar mensen voor in de rij willen staan. Voor slechts Euro 27,80 euro kunnen gasten de hele avond genieten van de meest heerlijke gerechten. "Ik kan me voorstellen dat mensen alvast willen reserveren", tipt Roy. Hij dreunt vlot de reserveringslijn op; 0900-98753 of hun website: zusje-tapas.nl .

Toch moet er eerst nog veel gebeuren. De zaak gaat niet voor niets een maand dicht om op 5 juni feestelijk heropend te worden. Dan staan Roy en Jan fier aan het roer van het nieuwe restaurant. Tot 2 mei is Pan & Cook nog geopend en kunnen waardebonnen ingeleverd worden. Daarna begint het tijdperk van 't Zusje. Een era wat - volgens Reijnen - Rooi flink zal versterken.