Pater J.B.G. Lamers MSC overleden

Pater J.B.G. Lamers MSC overleden

14-4-2015

In het St. Elisabethziekenhuis te Tilburg is 10 april op 86-jarige leeftijd de zeereerwaarde pater Johannes Bernardus Gabriel Lamers, missionaris van het Heilig Hart overleden. Vanaf 1966 tot 1 mei 2000 was hij werkzaam in de zielzorg van het Aartsbisdom Utrecht. Zijn uitvaart en begrafenis vinden plaats op woensdag 15 april.

Beschrijving

Johannes Bernardus Gabriel Lamers werd geboren te Arnhem op 1 oktober 1928. Zijn priesterwijding vond plaats op 5 september 1954. Hij was sedert 1966 werkzaam in de zielzorg van het Aartsbisdom Utrecht; eerst als kapelaan in de H. Martinusparochie te Arnhem, vervolgens tevens als pastor van de binnenstadparochies en als aalmoezenier van het woonwagencentrum te Arnhem. Per 1 januari 1981 volgde zijn benoeming als pastor en deservitor van de H. Antoniusparochie te Ulft. Met ingang van 1 april 1990 werd hij benoemd tot pastoor van de H. Willibrordparochie te Ruurlo. Op 1 mei 2000 ging hij met emeritaat.

De uitvaartdienst wordt gehouden op woensdag 15 april om 10.30 uur in de kapel van Notre Dame te Tilburg (Sint Oloflaan 1). Voorafgaand is er gelegenheid tot afscheid. Om 14.30 uur zal na een korte viering in de St. Willibrorduskerk te Ruurlo (Groenloseweg 1) de begrafenis plaatsvinden op het kerkhof naast de kerk.

In het overlijdensbericht, gericht aan de priesters, diakens en pastoraal werk(st)ers van het Aartsbisdom Utrecht, schrijft kardinaal Eijk: "Gaarne verzoek ik u om hem in uw gebed te gedenken. Moge de Heer zijn dienaar opnemen in zijn heerlijkheid."

Klik hier om het volledige overlijdensbericht te lezen

Zie het origineel.