StartupDelta Bootcamp New York voor Nederlandse tech startups

Manhattan skyline

Bent u een Nederlandse tech startup? En wilt u uitbreiden naar de Verenigde Staten (VS)? Meld u dan aan voor het StartupDelta Bootcamp NYC 2015. Dit is een vierdaags intensief programma om Nederlandse bedrijven kennis te laten maken met de New York City tech scene.

Het programma duurt van 9 tot 12 juni en valt samen met het Brooklyn Northside Festival en de Norhside Innovation Conference and Northside Expo. Meld u aan tot 27 april en pitch uw product in New York in aanwezigheid van de speciaal gezant voor Nederlandse startups, Neelie Kroes.

Begeleiding en selectie startups

Een groep experts selecteert veelbelovende Nederlandse technologiebedrijven om deel te nemen aan het bootcamp. Als u geselecteerd wordt, wordt u tijdens het programma ondergedompeld in de New York City tech gemeenschap. U krijgt toegang tot informatie van experts op het gebied van ondernemerschap en u leert hoe u uw startup kunt uitbreiden in de VS. U volgt workshops en praktische trainingen met een focus op go-to-market-strategieen, marketing en sales. Verder ontmoet u inspirerende bedrijven, ondernemers, launching customers, investeerders en experts.

U maakt deel uit van de Nederlandse delegatie op het Northside festival in Brooklyn en u neemt actief deel aan de Northside Innovation Showcase.

Northside Festival en Northside Innovation Conference en Expo

U kunt zich ook presenteren op de Nederlandse stand op het Northside Expo tijdens het Northside Festival. De Northside Innovation Conference en Expo is een podium voor ondernemers, ontwerpers en content creators die de voorhoede vormen bij nieuwe technologische ontwikkelingen. De programmering voor de 3 thema's (ondernemerschap, content en design) omvat keynote speeches, informele chats, panels, workshops en pitchcompetities van innovatieleiders en startups zoals Slack, Karma, Linkedin, Fortune, Brooklyn Bridge Ventures, FiftyThree, Masable and Bezar.

Voorbereidend programma Amsterdam

Voorafgaand aan het programma in New York kunt u deelnemen aan een programma van 2 dagdelen in Amsterdam verzorgd door DutchBasecamp. DutchBasecamp begeleidt startups die de stap willen maken naar de andere kant van de Atlantische Oceaan en werkt samen met Deloitte en StartupAmsterdam.

Het programma in Amsterdam bevat:

* intensieve pitchvoorbereiding; * ontwikkelen van een go-to-marketstrategie; * aanpassing van uw businessstrategie, USA strategy review; * advies over corporate structuren; * algemene omgangsvormen en cultuurverschillen.

Programma New York

Het programma in New York bevat:

* leren van belangrijk spelers in de techindustrie; * introductie bij de venture capital financiering industrie; * pitch voor een panel van investeerders en relevante netwerken tijdens een speciaal georganiseerd evenement in New York, in aawezigheid van speciaal startup gezant Neelie Kroes; * workshops: het optimaliseren van de go-to-marketstrategie; startup sales school, hoe je eerste klant te krijgen; de juiste personen aannemen; financiering; * deelname aan het StartupDelta mentornetwerkprogramma; * showcasen van uw product tijdens het Brooklyn startup, tech en innovatie forum and expo, Northside Festival; * passe-partout voor alle panels en netwerkevenementen tijdens het Northside Innovation Forum en Expo.

In de selectie van de startups zijn wij nadrukkelijk op zoek naar startups die willen deelnemen aan de Nederlandse delegatie tijdens het Northside Festival. U moet een product hebben dat goede kansen heeft op de markt in de VS. Verder kunt u goede cijfers laten zien voor (omzet)groei en conversie.

Kosten en deelname

Kosten voor het programma zijn EUR 250, te betalen aan DutchBasecamp. Het Nederlandse Consulaat-Generaal in New York draagt de overige kosten voor het inhoudelijke programma. Inbegrepen zijn organisatorische kosten, kosten voor maaltijden tijdens het programma en toegang tot het Brooklyn Northside Festival. Andere kosten zoals vluchten, hotel, vervoer ter plaatse en maaltijden die buiten het programma vallen, zijn voor eigen rekening.

U kunt zich aanmelden tot 27 april.

Over StartupDelta en StartupDelta Bootcamp NYC 2015

Dit jaarlijke bootcampprogramma wordt georganiseerd door DutchBasecamp samen met het Nederlandse Consulaat-Generaal in New York. Met deze 3e editie krijgt het bootcamp een vervolg in een nieuwe opzet als het StartupDelta Bootcamp NYC 2015. StartupDelta is een nieuw privaat-publiek initiatief om Nederland te positioneren als nummer 1 locatie voor startups. Dit initiatief wordt geinitieerd door speciaal gezant Neelie Kroes.