Alle Defensie-logistiek onder 1 landmachtcommando

Nieuwsbericht | 14-04-2015 | 16:00

Oefening of steunverlening, schietserie of missie, zonder logistiek staat alles stil. Vanaf vandaag is het Bevoorrading en Transport Commando (B&TCo) uit Garderen de logistieke hofleverancier van Defensie. Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif overhandigde tijdens de oprichting de nieuwe eenheidsvlag.

Kolonel Paul Elverding ontvangt de eenheidsvlag.

Het B&T Commando is een samenvoeging van 100 en 200 Bevoorradings- en Transportbataljon plus de Defensie Verkeers- en Vervoersorganisatie-compagnie. De bataljons waren deels overlappend, deels aanvullend, maar elk met een eigen staf. Het mes moest erin, wat resulteerde in een vermindering van 250 functies. Winst halen door te plannen vanuit schaarste, is volgens commandant kolonel Paul Elverding de belangrijkste uitdaging voor het nieuwe B&TCo.

"Het combineren van effectiviteit en efficiency, dat is waar het bij wegvervoer om draait. De realiteit is dat we hetzelfde doen met minder mensen en middelen." Een ander speerpunt van het B&TCo is de inhuur van civiel transport terugdringen.

Alle diensten

In het nieuwe commando zijn alle logistieke capaciteiten voor wegvervoer in Nederland en buitenland afgeslankt samengebracht. De eenheid zorgt onder meer voor munitie, brandstof, voedsel en water. Een uitgebreid transportvloot brengt alles op de plaats van bestemming.