Steun voor nieuwe vormen van lokale democratie

Vandaag gaat de Democratic Challenge van start, een initiatief dat steun biedt aan nieuwe vormen van lokale democratie. In Nederland leven op dit moment op veel plekken ideeen hierover. Doel van de Challenge is om concrete ideeen en projecten een flinke impuls te geven. Projecten die worden ingediend kunnen op verschillende manieren ondersteuning krijgen bij de uitvoering.

Op Democratic Challenge doet minister Plasterk van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een oproep om mee te denken en mee te doen: `Samen gaan we op zoek naar nieuwe ideeen voor onze lokale democratie. Ideeen waarvan u vindt dat we er op het lokale niveau mee zouden moeten experimenteren. Ik daag iedereen uit, buurtbewoners, burgemeesters, wetenschappers, raadsleden, ambtenaren, journalisten, jong en oud: kom met uw ideeen.'

Minister Plasterk kondigde dit initiatief aan in de Agenda Lokale Democratie, die hij in januari aan de Tweede Kamer heeft gestuurd. Het streven van de Democratic Challenge is om vernieuwende ideeen en projecten te bundelen, zichtbaar te maken en verder te brengen.