Tracebesluit A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen ter inzage

Vanaf woensdag 15 april t/m woensdag 27 mei 2015 ligt het tracebesluit voor de A1 Apeldoorn-Zuid - Beekbergen ter inzage.

Tracebesluit inzien

U kunt het tracebesluit inzien op de volgende locaties:

* het provinciehuis van de provincie Gelderland, te Arnhem; * het gemeentehuis van de gemeente Apeldoorn; * het kantoor van Waterschap Vallei en Veluwe te Apeldoorn; * het kantoor van Rijkswaterstaat Oost-Nederland te Arnhem; * het Informatiecentrum van het ministerie van Infrastructuur en Milieu te Den Haag; * de bibliotheek van het Ministerie van Economische Zaken in Den Haag.

Het tracebesluit is digitaal beschikbaar via het Platform Participatie.

Wie kunnen beroep instellen?

Belanghebbenden die een zienswijze op het ontwerptracebesluit hebben ingediend, kunnen van 16 april tot en met 27 mei beroep aantekenen tegen het tracebesluit. Dit geldt ook voor belanghebbenden wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze op het ontwerptracebesluit naar voren hebben gebracht.

Hoe kunt u beroep instellen?

U kunt beroep aantekenen door een beroepschrift te sturen naar:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State Postbus 20019 2500 EA Den Haag

Betere doorstroming van het verkeer

De drukte op de A1 vormt al jaren een knelpunt in de spits. Het traject tussen Apeldoorn-Zuid en Knooppunt Beekbergen wordt daarom verbreed. Met deze maatregel verbetert de doorstroming van het verkeer op de A1 ter hoogte van Apeldoorn aanzienlijk. De werkzaamheden starten in 2016.

Extra rijstroken en viaduct

Tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen wordt de A1 aan beide zijden uitgebreid met een extra rijstrook voor in- en uitvoegend verkeer. Daarnaast wordt er een viaduct aangelegd om verkeer van de A1 uit de richting Deventer sneller en veiliger te laten doorstromen naar de A50 richting Arnhem. Dit viaduct komt in de plaats van de huidige verbindingslus (klaverblad). Als gevolg hier van zijn er aanpassingen nodig aan de westzijde van de A50 waar het viaduct op de A50 uitkomt. Daar komt een extra rijstrook tussen het knooppunt Beekbergen en verzorgingsplaats de Brink.

Geluidsarm asfalt

Op een aantal wegdelen komt geluidsarm asfalt. Het gaat om een deel van het wegvak tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen, de verbindingsweg vanuit Zwolle richting Amersfoort en een deel van de nieuwe verbindingsweg vanuit Deventer richting Arnhem.

Samenhang verbreding A1 Apeldoorn-Azelo

Op de A1 komt op dit moment veel vertraging voor. Het is een drukke weg die de Randstad, via Gelderland en Overijssel verbindt met het Duitse achterland. Rijkswaterstaat, de provincies Gelderland en Overijssel en regio Stedendriehoek werken samen aan de verbreding van de A1 op het traject Apeldoorn-Azelo. De verbreding is gepland in drie etappes in de periode 2016 - 2028. Hierbij wordt eerst het gedeelte tussen Apeldoorn-Zuid en knooppunt Beekbergen aangepakt.

Meer informatie

Voor vragen en meer informatie over het project kunt u terecht op de projectpagina Uitbreiding A1 Oost of contact opnemen met de informatielijn van Rijkswaterstaat, telefoon 0800-8002 (gratis). Voor vragen over de procedure kunt u terecht bij het Platform Participatie, telefoon 070 456 94 02.