Koningin Maxima bezoekt Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort

Hare Majesteit Koningin Maxima heeft vanochtend een bezoek gebracht aan Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort. Deze stichting is opgericht om klanten van de voedselbank te helpen hun situatie structureel te verbeteren. Zij cooerdineert hulpverlening en geeft voorlichting en advies.

De Steunstichting is opgericht omdat de organisatie in Amersfoort meer wilde doen dan alleen het uitdelen van voedselpakketten. Mensen die een beroep doen op de voedselbank hebben vaak meerdere problemen. Samen wordt daarom tijdens het eerste verkennende gesprek en later bij het ophalen van de voedselpakketten gekeken naar oplossingen. Wil men in aanmerking blijven komen voor een voedselpakket, dan hangt dat nauw samen met de inzet van de klanten om hun huishouden op orde te krijgen. Via de voedselbank bereikt de stichting zo'n 400 huishoudens in de regio en daarmee ruim 1.100 mensen.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Maxima met betrokkenen over de bijzondere werkwijze van de stichting en vertelden vrijwilligers over hun werkzaamheden en ervaringen. Tot slot kreeg zij een rondleiding door de voedselbank.

Steunstichting Voedsel Focus Amersfoort is een van de drie winnaars van een Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds. Koningin Maxima reikt 21 mei 2015 de prijs uit. Met de prijs bekroont het Oranje Fonds sociale initiatieven die op succesvolle wijze groepen mensen verbinden en een stap verder helpen. De uitreiking heeft dit jaar als thema 'Beter voor elkaar!, met initiatieven die zich inzetten voor mensen die om sociaaleconomische redenen moeilijk mee kunnen komen in de maatschappij.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn beschermpaar van het Oranje Fonds.

RVD, nr. 96