Vrijwilligers leren omgaan met stress


Breda, 20150402 -- Regelmatig ervaren vrijwilligers veel drukte bij het doen van vrijwilligerswerk in combinatie met hun werk, opleiding en gezin. Dit kan leiden tot stress en uiteindelijk in minder plezier in het doen van vrijwilligerswerk. De Vrijwilligersacademie Breda organiseert daarom samen met partner Indigo Brabant op woensdag 15 april de gratis workshop Druk, druk, druk: omgaan met stress. In deze workshop leren vrijwilligers verschillende technieken om stress beter te hanteren.

De workshop wordt aangeboden door Indigo Brabant, de nieuwe partner van de Vrijwilligersacademie Breda. Karin Gijs, manager regio Breda: “We zien dat er steeds meer druk komt te liggen bij vrijwilligers en mantelzorgers. Steeds meer mensen worden in hun thuissituatie behandeld en minder mensen met klachten worden opgenomen. Dan kan het voorkomen dat we mensen overvragen en ze over hun grenzen heen gaan. Hier willen we preventief op inspelen door het aanbieden van trainingen. Dat is ook de reden waarom we partner zijn geworden van de Vrijwilligersacademie Breda.” Naast de training over stressreductie zal Indigo Brabant ook workshops gaan aanbieden over onderwerpen als psychische problematiek, depressie, rouw en verlies.

De workshop Druk druk druk: omgaan met stress vindt plaats op woensdag 15 april van 19.30-22.00 uur bij de Vrijwilligersacademie Breda, Heerbaan 100 in Breda. Aanmelden is verplicht en kan via www.vrijwilligersacademiebreda.nl.





Vrijwilligersacademie Breda