Herstelwerk riolering Engelseweg


Van donderdag 16 april tot eind april is de Engelseweg afgesloten tussen de kruising met de onderdoorgang bij het station en de spoorwegovergang bij de Vlisco. Het gaat alleen om de rijbaan voor de rijrichting Kanaaldijk.

In de andere richting blijft de Engelseweg normaal open voor het verkeer. Daar geldt wel een verlaagde maximumsnelheid van 30km/h.

Fiets- en voetpad ook afgesloten

Het fietspad naast de Engelseweg is in twee richtingen afgesloten, evenals het voetpad. Het parkeerterrein aan het Pastoor Janssensplantsoen blijft zoveel mogelijk open.

Nieuwe kous in de rioolbuis

De reden van de wegafsluiting betreft herstelwerkzaamheden aan de riolering. In 2013 is er een kous in de rioolbuis ingebracht. Met warm water is deze kous met hars uitgehard tegen de binnenkant van de rioolbuis. De buis krijgt hierdoor als het ware een nieuwe, sterke binnenkant en kan dan
weer jaren mee. Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van deze kous onvoldoende is. Er moet daarom een nieuwe kous worden aangebracht. Hiervoor is de afzetting van een rijbaan noodzakelijk.

* Bekijk hier een filmpje waarin de kousmethode wordt uitgelegd (Youtube)

Omleidingsroute

Het autoverkeer wordt omgeleid via de Churchilllaan en de Vossenbeemd. De omleidingsroute wordt met gele borden aangegeven. Ook buslijn 24 rijdt een andere route, via de Weg op den Heuvel. Houd rekening met enige extra reistijd als u met deze bus reist. Fietsers kunnen omrijden via station
Helmond.