Herindicatie Wmo voorzieningen? Meld uw ervaringen aan het Platform ..


Het POP adviseert burgemeester en wethouders van de gemeente Bladel over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

De Wmo is een wet die ervoor zorgt dat mensen die thuis wonen en hulp of zorg nodig hebben deze ook krijgen. Hierdoor kunnen zij thuis blijven wonen en meedoen aan de maatschappij. Het gaat hierbij dus niet om medische zorg.
Woont u thuis en heeft u hulp of zorg nodig, dan kan het zijn dat u een beroep heeft gedaan of gaat doen op het Zorgloket Bladel van de gemeente. Hier kunt u aanvragen doen voor bijvoorbeeld hulp bij het huishouden, aanpassingen in huis zoals een verhoogd toilet of voor de aanvraag van een
rolstoel. Ook om in aanmerking te komen voor dagopvang wanneer iemand lijdt aan dementie moet men naar het Zorgloket en zo zijn er nog vele andere voorbeelden te noemen.

Om in aanmerking te komen voor een voorziening moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Ook kan het zijn dat u al een toekenning voor een voorziening heeft, maar dat deze opnieuw wordt bekeken, u krijgt dan een herindicatie. Het POP is benieuwd naar uw ervaringen met de herindicatie. Zij
wil heel graag deze verhalen verzamelen zodat er een goed beeld ontstaat van wat goed gaat en wat er beter kan of waar problemen zijn. Daarmee kan het POP beter opkomen voor de mensen die afhankelijk zijn van de Wmo. Dit doet zij door de gemeente te adviseren waardoor de Wmo verbeterd wordt.

Dus heeft of krijgt u te maken met een herindicatie vragen wij u uw ervaring te delen met het POP (tel. 0497-514746 of e-mail info@gowwelzijnswerk.nl).