Zo maak je Koningsdag leuk, gezellig en veilig


Gepubliceerd op: 15 april 2015
Koningsdag in Amstelveen is elk jaar een gezellige mix van vrijmarkten en festiviteiten. In veel wijken in de stad worden activiteiten georganiseerd.
Het volledige programma van Koningsdag is binnenkort te vinden op www.amstelveenoranje.nl

De meeste festiviteiten vinden plaats op en rond de Amsterdamseweg. De afgelopen jaren is het daar steeds drukker geworden. Met name in het hele gebied rond de Amsterdamseweg, Elsrijk, het Oude Dorp en delen van Patrimonium, laat de bereikbaarheid te wensen over. Dat geldt met name voor de
hulpdiensten zoals de politie en brandweer die in geval van een calamiteit wel ter plaatste moeten kunnen komen. De gemeente heeft in overleg met de hulpdiensten besloten, net als voorgaande jaren, om maatregelen te treffen om auto's zoveel mogelijk te weren uit dit gebied.

Het gebied zoveel mogelijk autovrij

Delen van de wijken Oude Dorp, Patrimonium en Elsrijk worden tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De afsluitingen bevinden zich tussen 06.30 en 22.00 uur op de route: Amsterdamseweg, Stationsstraat, Dorpsstraat, Graaf Aelbrechtlaan, Molenweg, de Burgemeester A. Colijnweg tussen Dorpsstraat
en Laan Nieuwer-Amstel en alle wegen vanaf de Keizer Karelweg. De wegen waarop de vrijmarkten plaatsvinden zijn sowieso afgesloten voor verkeer.

U kunt met de auto niet het gebied in. Via borden wordt aangegeven waar u kunt parkeren. Dit is onder andere mogelijk in het Amsterdamse bos ter hoogte van de hockeyvelden, de parkeerplaats Raadhuisplein, parkeerplaats Doorweg en de Q-park garages in het Stadshart.

Vanwege de drukte adviseren wij u dringend om met de fiets te komen. Ook voor de fietsen zijn speciale stallingen: Jan Benninghstraat, Sportpark Overburg en het parkeerterrein tussen het Kazernepad en de Bajes. Wanneer de fietsen niet goed gestald zijn, worden ze verplaatst. Het stallen van de
fietsen is voor eigen risico.

De afsluiting betekent voor bewoners bijvoorbeeld dat zij op 27 april geen bezoek per auto kunnen ontvangen. Er kunnen ook geen bestelde taxi's het gebied in. Mocht het echt noodzakelijk zijn om het gebied te verlaten per auto, dan zijn daar buiten de ring Amsterdamseweg - Stationsstraat-
spoor museumtram mogelijkheden voor. Via de noordzijde kunt u via de Emmakade het gebied verlaten; ten westen van de Amsterdamse weg kunt u via de Oude Karselaan het gebied verlaten.

Laat u gerust meeslepen, maar niet wegslepen

Als u met de auto naar de festiviteiten komt, volgt u de parkeeraanwijzingen op. U parkeert alleen waar het mag en kan. U kunt op het kaartje zien welke wegen zijn afgesloten. Houdt u zich niet aan deze voorschriften of als u de weg blokkeert voor de hulpdiensten, dan wordt uw auto
weggesleept. Uiteraard zijn hier kosten aan verbonden.

Spelregels Koningsdag 2015

Spelregel 1, vrijhouden

Brandkranen, straatmeubilair, verkeersgeleiders (middenbermen), nooduitgangen en de rijweg altijd vrijhouden. Dus daar ook geen spelletjes of koopwaar uitstallen! Kom op de fiets, wel zo handig en goed voor het milieu.

Spelregel 2, gebruik geen verf

Maar wel plakband of krijt om uw plek af te bakenen. Dat is geen garantie dat je die plek ook krijgt. Vergunninghouders gaan voor.

Spelregel 3, professionele handel niet toegestaan

Geldt niet voor verkopers van eetwaren met een CRK-kaart.

Spelregel 4, geen verkoop alcohol en etenswaren

Zonder vergunning is dat verboden. Zelfs vanuit uw eigen tuin.

Spelregel 5, geen versterkte muziek zonder vergunning

Elektronisch versterkte muziek mag alleen met een vergunning.

Spelregel 6, verkoop op viaduct over A9 is verboden

Daar mag dus helemaal niets verkocht worden.

Spelregel 7, de vrijmarkt is niet oneindig groot

De noordgrens loopt tussen het kruispunt Amterdamseweg/Keizer Karelweg. De oostgrens loopt tot het kruispunt Molenweg/Jan Benninghstraat/Sam van Houtenlaan. De zuidgrens loopt tot de kruising Dorpsstraat/Laan Nieuwer-Amstel. Stationsstraat tot fietspad spoor. De westgrens tenslotte loopt tot
de hoek Burgemeester Colijnweg/Dorpsstraat. De uiterste grenzen van de vrijmarkt zijn met borden op elke locatie aangegeven.

Spelregel 8, wegafsluitingen

Delen van de wijken Oude Dorp, Patrimonium en Elsrijk worden tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De afsluitingen bevinden zich tussen 06.30 en 22.00 uur op de route: Amsterdamseweg, Stationsstraat, Dorpsstraat, Graaf Aelbrechtlaan, Molenweg en alle wegen vanaf de Keizer Karelweg.
Regels Koningsdag

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl