Cursus rijden op elektrische fiets


15-04-2015 Maandagmorgen 4 mei 2015 wordt bij De Parasol een cursus `E-Bike' gegeven. Veilig Verkeer Nederland afdeling Veldhoven organiseert de cursus in samenwerking met gemeente Veldhoven en VMG Fietshuis Veldhoven.
De cursus is reuze interessant voor de mensen die nu al rondrijden op een elektrische fiets, maar zeker ook voor wie overweegt er een aan te schaffen.

Datum: maandag 4 mei
Tijd: 08.45 tot 12.30 uur
Locatie: Educatief Centrum De
Parasol, Van Aelstlaan 24

Inhoud cursus

Deelnemers krijgen praktische informatie over de verschillende soorten E-bikes, de verschillende manieren van aandrijving, accu's en overige zaken waarop gelet moet worden bij de aanschaf. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de verkeersregels. Op een parcours worden allerlei
praktijksituaties nagebootst. Deelnemers krijgen advies over veilig verkeersgedrag in die
situaties. Een fi etsspecialist kijkt of fietsen van deelnemers goed zijn afgesteld en geeft waar nodig advies. Na afl oop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat.

Gratis deelname

Bezit u geen E-bike en wilt u toch meedoen? Geen probleem. VMG Fietshuis Veldhoven stelt voor de cursus diverse E-Bikes kosteloos ter beschikking. Voor koffie en thee wordt gezorgd. De gemeente Veldhoven heeft voor alle deelnemers een verzekering afgesloten. Deelname is wel op eigen risico.

Aanmelden

Belangstellenden voor de E-bikecursus kunnen zich aanmelden bij:

* Chris van Turnhout, penningmeester VVN Veldhoven. E-mailadres: c.turnhout3@chello.nl, telefoonnummer: (040) 25 35 611 of
* Hannie Cudok, secretaris VVN Veldhoven. E-mailadres: t.cudok@chello.nl, telefoonnummer: (040) 25 31 093.