Gemeente Cranendonck / Actueel / Laatste nieuws / De jeugd centraal ..


[IMG]

Op 21 april gaan 60 leerlingen van 2 havo/vwo van Het College met elkaar in debat, in het gemeentehuis van Cranendonck. Dit doen zij door zelfstandig een politieke partij op te richten, een project te bedenken, uit te werken en tijdens een raadsvergadering te verdedigen ten opzichte van andere
politieke partijen. Deze dag hoort bij het project `Wegwijs op het gemeentehuis' en wordt in samenwerking met de gemeente en Paladijn georganiseerd. U bent van harte welkom!

Thema: Maatschappelijke betrokkenheid
De leerlingen gaan zelf aan de slag met het bedenken van een plan rondom het centrale dagthema `Maatschappelijke betrokkenheid'. Hiervoor gaan ze in gesprek met lokale politici, ambtenaren en andere deskundigen. De uiteindelijke opdracht is dat zij zelfstandig een project bedenken en
standpunten verzamelen die ze 's avonds tijdens een jeugdraadsvergadering kunnen indienen. Het winnende voorstel wordt in samenwerking met jongerenwerk Cranendonck ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Jeugdraadsvergadering
Deze jeugdraadsvergadering, onder leiding van burgemeester Marga Vermue, vindt plaats in de raadzaal van het gemeentehuis, Capucijnerplein 1 in Budel op 21 april om 19.00 uur. U bent hierbij van harte welkom.

Volg de dag via social media!
Een persgroep volgt het verloop van de dag en presenteert aan het begin van de jeugdraadsvergadering het "Cranendoncks jeugdblad". Volg de dag via www.jonginc.nl en via Twitter met de hashtag #jenp2015. Ook vindt u op de Facebookpagina van de gemeente Cranendonck gedurende de dag updates!