College orienteert zich op ruimtelijke ontwikkelingen


(15-04-2015)
Lees deze pagina voor

Het college van Zuidplas heeft dinsdag 14 april 2015 een rondrit door de gemeente gemaakt. Deze tour door de gemeente vormt voor het college een goed moment om zich breed te orienteren op de ruimtelijke ontwikkelingen in Zuidplas nu de markt weer voorzichtig aantrekt en bouwbewegingen in de
dorpen toenemen. De rondrit voerde naar alle kernen waarbij op onderdelen ook letterlijk de gemeentegrenzen werden opgezocht.

De delegatie bestaande uit college en ambtenaren bezochten zowel de grote gebiedsprojecten (Eendragtspolder, Jonge Veenen, Zevenhuizen-zuid, Knibbelweg-oost) als een groot aantal kleinere projecten in de diverse dorpen. Ook de toekomstige ontwikkellocaties in het middengebied zijn bij de
rondrit betrokken.

Halverwege hield het college een tussenstop bij familiebedrijf Intratuin, dat in 2011 als eerste deelproject binnen de Zuidplaspolder werd opgeleverd. Intratuin Zevenhuizen is de 55e vestiging van de Nederlandse keten. Het gebouw telt twee verdiepingen en 760 parkeerplaatsen.

Het college van Zuidplas liet zich tijdens een rondrit informeren over de ruimtelijke plannen en ontwikkelingen in Zuidplas. Bij Intratuin Zevenhuizen aan de Bredeweg te Zevenhuizen werd het college hartelijk ontvangen voor een tussenstop.