Hond Sydney opent 1e hondenpoepbak Grou


Hondenpoep! Hondenpoep! Dat laat je toch niet liggen, en vooral niet op de stoep! Hondenpoep! Hondenpoep! 150 kinderen van de basisschool OBS Twa Fisken in Grou zongen dinsdagmiddag 14 april mee met dit hondenpoeplied bij de officiele opening van de 1e hondenpoepbak in Grou.

Hondenpoep.nl en Hondvriendelijk Grou

Mark de Haas van Hondenpoep.nl en Alice Wildeboer van Hondvriendelijk Grou hadden deze middag georganiseerd. De kinderen van de basisschool De Twa Fisken hebben in de weken voor de opening een interactieve les gehad boordevol informatieve en leuke activiteiten rondom honden(poep).

Hondenpoeplied

Op de middag van de opening werd het lied nog eenmaal geoefend samen met Sake Hylkema, de bedenker van het hondenpoep lied. Het grasveld voor de school werd grondig schoongemaakt door de kinderen, want op het grasveld lagen behoorlijk wat (nep)drollen. Daarna was het tijd om de hondenpoepbak
officieel te openen. Natuurlijk werd de bak geopend door een hond, die met een takel het laken van de bak wist te trekken.

Omrop Fryslan

De hele middag is gefilmd door Omrop Fryslan en vastgelegd door verschillende fotograven. Gjalt Faber, beleidsadviseur van de gemeente Leeuwarden was ook aanwezig. De gemeente Leeuwarden is druk bezig om Grou en omliggende dorpen zo schoon mogelijk te krijgen en te voorzien van
hondenpoepbakken. Dankzij Mark de Haas, Alice Wildenboer, de leerkrachten, de 150 kinderen en natuurlijk hond Sydney is het een geslaagde middag geworden waarbij de boodschap niet snel vergeten zal worden. Ruim op die hondenpoep! hondenpoep!